Članek
kraj
Maribor
datum
27.07.2013
stadion
Ljudski vrt
sodnik
Perić Dragoslav
gledalcev
2.500
6:1
OCENI IGRALCE
 
 
 
 
NK Maribor
NK Luka Koper
33
Jasmin Handanović
7
Aleš Mejač
14
Jean-Philippe Mendy
21
Amir Dervišević
22
Nejc Potokar
24
Dejan Trajkovski
27
Alen Ploj
39
Damjan Bohar
45
Nejc Mevlja
70
Aleš Mertelj
92
Matic Črnic
trener: Ante Čačić
21
Nenezić Igor
5
Blažič Miha
6
Reja Matic
7
Guberac Ivica
10
Lotrič Mitja
14
Galešić Goran
20
Črnigoj Domen
24
Rožič Mavrič Matej
29
Matej Palčič
33
Čovilo Miroslav
49
Pučko Matej
trener: Rodolfo Vanoli
 
Revija golov
NA CIPER S ŠESTICO!
Jean Philippe Mendy je poskrbel za vodstvo že v 3. minuti...
Foto: vidrihmiha.si
27.7.2013 Maribor, stadion Ljudski vrt. PrvaLiga Telekom Slovenije, tretji krog. 2500 gledalcev. Glavni sodnik: Dragoslav Perić (Kranj). Pomočnika: Andrej Kokolj (Škofljica) in Rafael Ajdovec (Kranj). Četrti sodnik: Marko Stančin (Ljubljana). Dodatna sodnika za goloma: Andrej Žnidaršič (Kranj) in Dejan Balažič (Ljubljana). Delegat: Vlado Močnik (Rogatec).

NK MARIBOR: Handanović, Mejač, Potokar, Mevlja, Trajkovski, Dervišević (od 66. Ibraimi), Mertelj, Bohar (od 64. Dodlek), Črnic, Mendy (od 74. Fajić), Ploj. Klop: Pridigar, Viler, Filipović, Dodlek, Milec, Ibraimi, Fajić. Trener: Ante Čačić.

LUKA KOPER: Nenezić, Blažič, Mavrič Rožič, Reja, Palčič, Guberac, Čovilo, Črnigoj (od 75. Ivetić), Lotrič (od 69. Šturm), Galešić (od 60. Štulac), Pučko. Klop: Hasić, Šme, Štulac, Andrejašič, Krajnc, Šturm, Ivetić. Trener: Rodolfo Vanoli.

Strelci: 1:0 Mendy (3), 2:0 Bohar (40), 3:0 Črnic (47), 4:0 Črnic (56), 5:0 Ibraimi (73, 11 m), 5:1 Guberac (76), 6:1 Ibraimi (87)

Rumeni karton: Reja (25)

Vroče sobotno popoldne, pogoji so za mnoge druge dejavnosti prej kot za igranje nogometa. Živo srebro je pri izhodu na igrišče prilezlo do 36 stopinj! Toda v tekmovalnem koledarju je termin tretjega kroga in v Ljudskem vrtu v najbolj vroči letošnji soboti gostimo tekmece iz Kopra. Začetni sodniški žvižg ob 17.30, v našem moštvu pa veliko sprememb. Med dvema evropskima preizkušnjama povsem nova zasedba na igrišču, v enajsterici je ostal le vratar Jasmin Handanović.

Potek tekme
1' - prvi s sredine igrišča naši nogometaši

1:0 MENDY (3)
Gledalci še prihajajo na tribune, žoga pa je že v koprski mreži... Bohar je izvajal kot, žoga se je odbila pred Mendyja, ki se je dobro odzval in s petih metrih poslal žogo mimo vratarja za hitro vodstvo. Naš novi napadalec je po vstopu v igro v Velenju potreboval 12 minut za zadetek, tokrat proti nekdanjim soigralcem manj kot tri...

8' - Ploj je obležal na tleh po dvoboju z Gubercem, gostujoči zvezni igralec je ostal nekaznovan
20' - obetavna situacija znova pred koprskimi vrati, Črnic in Mendy sta izpeljala spretno akcijo, strelec vodilnega gola je podal do Boharja, ki je pritekel z desne strani, nameril po tleh, toda uspešno posredovanje vratarja Nenezića
23' - ob peklenski vročini je sodnik pozval ekipi k robu igrišča, premor za osvežitev

2:0 BOHAR (40)
Prvi resnejši poskus gostov, ko se je žoga po kotu odbila do Lotriča, se ni izšel s konkretnejšim zaključnim udarcem. V protinapadu pa povišanje vodstva... Bohar je ušel po sredini, podal do Ploja, ki je z roba kazenskega prostora spretno ciljal proti levemu kotu, Reja je pred golovo črto preprečil zadetek, a le začasno. Žoga se je odbila do Boharja in sledil je učinkovit zaključek.

45' - minuta sodniškega podaljška
45+1' - ob nadomestilu igralnega časa pa še priložnost za Koprčane, po kotu je poskušal Čovilo, Mevlja pa z uspešnim posredovanjem izbil žogo
KONEC PRVEGA POLČASA

46' - začetek drugega polčasa brez sprememb v ekipah

3:0 ČRNIC (47)
Mojstrovina za novo veselje na tribunah! Mertelj je podal na levo stran, Črnic pa z roba kazenskega prostora z natančno odmerjenim udarcem naciljal nasprotni kot.

52' - s tribun se razlegajo aplavzi, na drugi strani pa je uspela akcija gostom, po podaji Čovila z glavo v obetavni situaciji Lotrič, toda žogo je usmeril mimo vratnice

4:0 ČRNIC (56)
Ni še konec... Bohar je prodrl po desni strani, podal v sredino do Črnica, ki je ostal neoviran in miren za nov natančen zaključek.

64' - trenutek za prvo menjavo, ob bučnem aplavzu z igrišča Bohar, v zvezno vrsto Dodlek
66' - ponovitev vaje, spodbuda s tribun ob menjavi za Derviševića, v igro Ibraimi
71' - in enajstmetrovka za Maribor! Ibraimi je iz avta hitro podal v kazenski prostor Mejaču, ki ga je Črnigoj zbil na tla in sodnik Perić je pokazal na belo točko

5:0 IBRAIMI (73, 11M)
Črnigoj je dolgo ostal ležati, izvajanje enajstmetrovke se je zavleklo, toda Ibraimi je potrpežljivo počakal na znak za udarec in natančno poslal žogo v levi kot.

74' - še zadnja menjava, tudi Mendy je dobil novo potrditev v obliki aplavza za prikazano, v končnici priložnost še za Fajića

5:1 Guberac (76)
Enosmerna tekma je prinesla prvi trenutek veselja za Koprčane. Prosti strel je izvajal Guberac, žoga pa se je od vratnice odbila čez golovo črto in končala v mreži

81' - vročina še ni odvzela energije, po hitri akciji Ploj do Fajića, žoga pa po njegovem udarcu ob vratnici
85' - ob prostem strelu za goste žoga do Šturma, ki je ostal sam pred Handanovićem, toda iz bližine ni uspel zatresti mreže. Naš vratar je žogo ustavil na golovi črti.

6:1 IBRAIMI (87)
Veselje št. 6! Dvakratni strelec je tudi Ibraimi, z natančnim diagonalnim udarcem v desni zgornji kot in po spretni akciji ter podaji Dodleka.

KONEC TEKME

REVIJA GOLOV V LJUDSKEM VRTU, S ŠESTICO KOT POPOTNICO NA CIPER...
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
48
Luka Koper
35
Celje
34
Maribor
33
Domžale
31
DNŠ Mura
31
Bravo
22
Gorica
13
Radomlje
13
Tabor Sežana
12