Članek
kraj
Maribor
datum
27.07.2013
stadion
Ljudski vrt
sodnik
Perić Dragoslav
gledalcev
2.500
6:1
OCENI IGRALCE
 
 
 
 
NK Maribor
NK Luka Koper
33
Jasmin Handanović
7
Aleš Mejač
14
Jean-Philippe Mendy
21
Amir Dervišević
22
Nejc Potokar
24
Dejan Trajkovski
27
Alen Ploj
39
Damjan Bohar
45
Nejc Mevlja
70
Aleš Mertelj
92
Matic Črnic
trener: Ante Čačić
21
Nenezić Igor
5
Blažič Miha
6
Reja Matic
7
Guberac Ivica
10
Lotrič Mitja
14
Galešić Goran
20
Črnigoj Domen
24
Rožič Mavrič Matej
29
Matej Palčič
33
Čovilo Miroslav
49
Pučko Matej
trener: Rodolfo Vanoli
 
Revija golov
NA CIPER S ŠESTICO!
Jean Philippe Mendy je poskrbel za vodstvo že v 3. minuti...
Foto: vidrihmiha.si
27.7.2013 Maribor, stadion Ljudski vrt. PrvaLiga Telekom Slovenije, tretji krog. 2500 gledalcev. Glavni sodnik: Dragoslav Perić (Kranj). Pomočnika: Andrej Kokolj (Škofljica) in Rafael Ajdovec (Kranj). Četrti sodnik: Marko Stančin (Ljubljana). Dodatna sodnika za goloma: Andrej Žnidaršič (Kranj) in Dejan Balažič (Ljubljana). Delegat: Vlado Močnik (Rogatec).

NK MARIBOR: Handanović, Mejač, Potokar, Mevlja, Trajkovski, Dervišević (od 66. Ibraimi), Mertelj, Bohar (od 64. Dodlek), Črnic, Mendy (od 74. Fajić), Ploj. Klop: Pridigar, Viler, Filipović, Dodlek, Milec, Ibraimi, Fajić. Trener: Ante Čačić.

LUKA KOPER: Nenezić, Blažič, Mavrič Rožič, Reja, Palčič, Guberac, Čovilo, Črnigoj (od 75. Ivetić), Lotrič (od 69. Šturm), Galešić (od 60. Štulac), Pučko. Klop: Hasić, Šme, Štulac, Andrejašič, Krajnc, Šturm, Ivetić. Trener: Rodolfo Vanoli.

Strelci: 1:0 Mendy (3), 2:0 Bohar (40), 3:0 Črnic (47), 4:0 Črnic (56), 5:0 Ibraimi (73, 11 m), 5:1 Guberac (76), 6:1 Ibraimi (87)

Rumeni karton: Reja (25)

Vroče sobotno popoldne, pogoji so za mnoge druge dejavnosti prej kot za igranje nogometa. Živo srebro je pri izhodu na igrišče prilezlo do 36 stopinj! Toda v tekmovalnem koledarju je termin tretjega kroga in v Ljudskem vrtu v najbolj vroči letošnji soboti gostimo tekmece iz Kopra. Začetni sodniški žvižg ob 17.30, v našem moštvu pa veliko sprememb. Med dvema evropskima preizkušnjama povsem nova zasedba na igrišču, v enajsterici je ostal le vratar Jasmin Handanović.

Potek tekme
1' - prvi s sredine igrišča naši nogometaši

1:0 MENDY (3)
Gledalci še prihajajo na tribune, žoga pa je že v koprski mreži... Bohar je izvajal kot, žoga se je odbila pred Mendyja, ki se je dobro odzval in s petih metrih poslal žogo mimo vratarja za hitro vodstvo. Naš novi napadalec je po vstopu v igro v Velenju potreboval 12 minut za zadetek, tokrat proti nekdanjim soigralcem manj kot tri...

8' - Ploj je obležal na tleh po dvoboju z Gubercem, gostujoči zvezni igralec je ostal nekaznovan
20' - obetavna situacija znova pred koprskimi vrati, Črnic in Mendy sta izpeljala spretno akcijo, strelec vodilnega gola je podal do Boharja, ki je pritekel z desne strani, nameril po tleh, toda uspešno posredovanje vratarja Nenezića
23' - ob peklenski vročini je sodnik pozval ekipi k robu igrišča, premor za osvežitev

2:0 BOHAR (40)
Prvi resnejši poskus gostov, ko se je žoga po kotu odbila do Lotriča, se ni izšel s konkretnejšim zaključnim udarcem. V protinapadu pa povišanje vodstva... Bohar je ušel po sredini, podal do Ploja, ki je z roba kazenskega prostora spretno ciljal proti levemu kotu, Reja je pred golovo črto preprečil zadetek, a le začasno. Žoga se je odbila do Boharja in sledil je učinkovit zaključek.

45' - minuta sodniškega podaljška
45+1' - ob nadomestilu igralnega časa pa še priložnost za Koprčane, po kotu je poskušal Čovilo, Mevlja pa z uspešnim posredovanjem izbil žogo
KONEC PRVEGA POLČASA

46' - začetek drugega polčasa brez sprememb v ekipah

3:0 ČRNIC (47)
Mojstrovina za novo veselje na tribunah! Mertelj je podal na levo stran, Črnic pa z roba kazenskega prostora z natančno odmerjenim udarcem naciljal nasprotni kot.

52' - s tribun se razlegajo aplavzi, na drugi strani pa je uspela akcija gostom, po podaji Čovila z glavo v obetavni situaciji Lotrič, toda žogo je usmeril mimo vratnice

4:0 ČRNIC (56)
Ni še konec... Bohar je prodrl po desni strani, podal v sredino do Črnica, ki je ostal neoviran in miren za nov natančen zaključek.

64' - trenutek za prvo menjavo, ob bučnem aplavzu z igrišča Bohar, v zvezno vrsto Dodlek
66' - ponovitev vaje, spodbuda s tribun ob menjavi za Derviševića, v igro Ibraimi
71' - in enajstmetrovka za Maribor! Ibraimi je iz avta hitro podal v kazenski prostor Mejaču, ki ga je Črnigoj zbil na tla in sodnik Perić je pokazal na belo točko

5:0 IBRAIMI (73, 11M)
Črnigoj je dolgo ostal ležati, izvajanje enajstmetrovke se je zavleklo, toda Ibraimi je potrpežljivo počakal na znak za udarec in natančno poslal žogo v levi kot.

74' - še zadnja menjava, tudi Mendy je dobil novo potrditev v obliki aplavza za prikazano, v končnici priložnost še za Fajića

5:1 Guberac (76)
Enosmerna tekma je prinesla prvi trenutek veselja za Koprčane. Prosti strel je izvajal Guberac, žoga pa se je od vratnice odbila čez golovo črto in končala v mreži

81' - vročina še ni odvzela energije, po hitri akciji Ploj do Fajića, žoga pa po njegovem udarcu ob vratnici
85' - ob prostem strelu za goste žoga do Šturma, ki je ostal sam pred Handanovićem, toda iz bližine ni uspel zatresti mreže. Naš vratar je žogo ustavil na golovi črti.

6:1 IBRAIMI (87)
Veselje št. 6! Dvakratni strelec je tudi Ibraimi, z natančnim diagonalnim udarcem v desni zgornji kot in po spretni akciji ter podaji Dodleka.

KONEC TEKME

REVIJA GOLOV V LJUDSKEM VRTU, S ŠESTICO KOT POPOTNICO NA CIPER...
22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15