Članek
Predstavitev
PRIŠEL, DA BI OSTAL
Pablo Ceppelini: Počutim se dobrodošlega
Foto: vidrihmiha.si

Prvi Urugvajec je tudi uradno v Ljudskem vrtu. Pablo Ceppelini je iz Montevidea prek Sao Paula in Frankfurta prispel do graškega letališča, v zgodnjih torkovih večernih urah pa se že namestil v Mariboru.

Ob predstavitvi novega zveznega igralca je športni direktor Zlatko Zahovič dejal: “Po odhodu enega naših najboljših igralcev Agima Ibraimija v Cagliari smo si tudi mi želeli okrepitev. In naš novi član prihaja iz istega kluba. Pablo Ceppelini je že nastopal v Serie A in bil uspešen član mlade reprezentance Urugvaja do 20 let. Skavtska služba Cagliaria ga je zaznala, njihov klub pa ima seveda drugačne finančne okvire in mu je bil omogočen prestop v velikih, za naše razmere nedosegljivih številkah. Ko ne gre vse, kot je treba, majhni klubi izkoristimo priložnost, prevzamemo talente in jih spet skušamo spraviti na želeno raven. Tako smo dobili Pabla, ki mu želim vso srečo v našem klubu.”

Nekdanji mladi urugvajski reprezentant, udeleženec svetovnega prvenstva U-20, si je izbral dres s št. 32. Med prvim nastopom pred kamerami v vlogi igralca NK Maribor je poudaril: “Zahvalil bi se NK Maribor, da mi je ponudil priložnost in Cagliariu, da mi je omogočil prihod. Srečen sem, da sem tukaj. Prvi vtisi so prijetni, počutim se dobrodošlega, zaželenega. Rad bi se izkazal, dobro igral in pomagal ekipi.”

Prihod v Maribor je pomenil tudi njegov prvi stik s Slovenijo. Našo ekipo je Pablo spoznaval v Urugvaju, ob spremljanju obeh tekem z Viktorio Plzen. Po sklenitvi dogovora je izbrskal podatke o našem in zdaj njegovem novem klubu, s prvo septembrsko sredo pa tudi aktivno začenja naslednje poglavje v karieri: “V veliko veselje mi bo igrati v Ligi Europa. Spoznal sem, da ima Maribor dobro ekipo. Tukajšnji nogomet je drugačen od urugvajskega, to mi bo poseben izziv. Uživam v nogometu, tudi v Urugvaju sem. Kot ofenzivno usmerjen zvezni igralec se najboljše počutim na sredini igrišča, rad sem v stiku z žogo in se trudim pomagati ekipi s podajami soigralcem.”

Sklenjen je dogovor o prihodu v statusu posojenega igralca. Ob vprašanju na novinarski konferenci, ali pričakuje, da bi lahko dalj časa ostal prebivalec mesta ob Dravi, Ceppelini ni imel dileme: “Že v prvem dnevu sem spoznal, kam sem prišel. V velik, organiziran klub, z lepim stadionom. V največje veselje bi mi bilo, če bi tudi dlje ostal tukaj kot del ekipe.”

Čeprav je prestal 27-urno potovanje, je novinec v naših vrstah takoj sodeloval pri vseh aktivnostih. Z ekipo je opravil oba treninga, v istem ritmu bo nadaljeval tudi jutri.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15