Članek
Maribor, 27.7.2005
V PRIČAKOVANJU PRVE URADNE DOMAČE TEKME IN NAPADALNEGA NOGOMETA !!

Prvi krog je za nami in še danes lahko prebiramo komentarje, analize in vse mogoče članke o tekmi, ki se je končala z nepriljubljenim rezultatom in delitvijo točk. Celjani si nikakor ne morejo oprostiti dejstva, da kljub smelim in optimističnim napovedim pred samo tekmo in še posebej s številčno premočjo na samem igrišču, niso uspeli premagati vijoličaste obrambe. Kar je bilo je bilo in vsekakor bodo najmanj še tri tekme med tema dvema nasprotnikoma, v prihodnosti prvenstva pokazale, kdo ima prav in kdo bo na koncu prvi na cilju. 

V soboto bo situacija verjetno podobna, le akterji bodo zamenjani. Koper sigurno ne bo brezglavo napadal in se trudil, da bi dosegel zadetek več kot vijoličasti. Dejstvo je, da vsi ljubitelji nogometa veliko raje spremljamo odprt nogomet z veliko priložnostmi, kar pa v Sloveniji že dolgo ni več praksa. Cilj upraviči dejanja in tako se večina moštev na gostovanjih le brani in upa, da bo iz kakšnega proti napada dosegla zadetek, ki bi ji celo prinesel cele tri točke. Izjema v tem trenutku, je verjetno res samo ekipa Gorice in po prvem kolu presenetljivo ekipa Rudarja, ki pa je žal potegnila krajši konec.

Ali je FC Koper primerna ekipa za prvo uradno predstavitev našega novega moštva pred domačo publiko, bi težko rekli. Vsekakor pa smo v tej tekmi popolni favoriti in se moramo tega tudi zavedati. Kakšno taktiko bo tokrat postavil naš trener in koliko napadalcev bo poskušalo zabiti prvi gol v letošnjem prvenstvu, bomo videli v soboto ob 20.00. Zajc ima spet pravico nastopa, Eterovič čaka na svojo priložnost, tukaj je tudi Rocky, ki počasi a zanesljivo sanira poškodbo stegenske mišice. Veliko bo na tej tekmi spet odvisno od srednje linije, ki bo morala pokazati več kreativnosti in hitrosti na polovici Kopra in vsekakor uspešno zaposliti koga izmed napadalcev. Verjamem, da bo tokrat obrambna linija, ki se je res izkazala v Celju, tokrat imela lažje delo. To pa ne pomeni, da bodo lahko mirno spremljali tekmo z druge polovice. Pritisk bo sigurno manjši, bo pa potrebno paziti na hitre nasprotne napade, ki bodo glavno orožje Koprčanov. Vse ostalo je v domeni igralcev in trenerja, ki se bo moral med drugim odločiti tudi o tem, kateri od tujcev bo tokrat navijal s tribune. Na desnem boku bo vsekakor prišlo do spremembe, saj ima Martin Pregelj tekmo prepovedi. Prav tako veseli, da se Panikvar vrača v ekipo in bo resen kandidat za nastop. Koliko minut bo prebil na igrišču pa je odvisno tudi od njegove trenutne pripravljenosti.

Naj se mreže tresejo in navijači navijajo in naj nogomet v LV ponovno privabi veliko ljudi, ki imajo radi nogomet. Pridite v čim večjem številu - ne boste razočarani !!

Napoved: NK Maribor Pivovarna Laško : FC Koper 3 : 1

NA IGRIŠČU HRABRO, NA TRIBUNAH GLASNO!!

Uredništvo nkmaribor.com
Matjaž Križaj 

 

22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15