Članek
Želja uresničena
KAPETAN JE PRISEGEL
Marcos Tavares postal slovenski državljan

Kdor čaka, dočaka. Odkar je januarja 2008 prišel v našo državo, si je želel slovenski potni list. In v ponedeljek, 16. septembra, je Marcos Tavares s svečano prisego postal slovenski državljan.

Minilo je 68 mesecev. Vmes je potreboval 256 tekem in 108 golov, da se mu je ob nogometnih uresničila še osebna želja. Po današnji prisegi v sredo dobi tudi potni list in v četrtek čakamo kapetanov prvi slovenski gol.

“Dogovorjeno (smeh). Zelo sem vesel, težko je opisati občutke. Zame je kot čudež, na ta trenutek sem čakal pet let in pol. Vse, kar sem si želel v Sloveniji, se je uresničilo, bog mi je pomagal. To je velik korak v mojem življenju, zdaj bo vse lažje. Veselje je popolno, tudi pri ženi in družini, saj smo se odločili, da bomo po koncu moje kariere ostali živeti v Mariboru,” je po novem velikem mejniku dejal Marcos Tavares.

In dodal: “Zahvaljujem se vsem v klubu, od obeh direktorjev, do naših uslužbencev v pisarnah, ki so mi ves ta čas neutrudno pomagali s pridobivanjem dokumentov med dolgim postopkom. Sem njihov dolžnik, za vedno lahko ostanem v klubu. Moja osebna, posebna zahvala pa je namenjena tudi predsedniku nogometne zveze Slovenije, g. Aleksandru Čeferinu, ki se je prav tako zavzel za moj primer in sem tudi ob njegovem vključevanju dočakal trenutek, ki bo spremenil mojo prihodnost. Zdaj lahko ostanem v Sloveniji, urejen status je zelo pomemben za nadaljnje življenje.”

Za uradno potrditev in vpis na seznam slovenskih državljanov je moral Marcos na občinskem uradu opraviti še zadnjo preizkušnjo. Seveda v slovenščini. “Vadil sem branje prisege v zadnjih treh dneh, prijatelj mi je posnel besedilo, da sem ga poslušal in prišel pripravljen (smeh). Bilo je nekaj treme, a sem dobro opravil. Še gospa na občini me je pohvalila, da sem lepo, pravilno prebral prisego. Prvi slovenski papirji so že v mojih rokah, čakam le še na potni list. Dobim ga v sredo in v četrtek že igram kot Slovenec.”

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15