Članek
Na novih temeljih
NOVI TRENER JE ANTE ŠIMUNDŽA
Ante Šimundža: na novi poti v znanem okolju
Foto: vidrihmiha.si

Gremo naprej, z novo zgodbo. Po nedeljski sklenitvi dogovora o prekinitvi sodelovanja s prejšnjim smo v ponedeljek že dobili novega trenerja. Z nami je znan obraz, dober znanec Ljudskega vrta. Zanj velja uvodno sporočilo, dobrodošel doma. Naš novi trener je Ante Šimundža.

Mariborčan na čelu novega mariborskega projekta je v soboto dopolnil 42 let. Trener z vijol'čno preteklostjo, z vijol'čno krvjo. V svetem dresu je zbral 296 nastopov in zabil 103 gole. Mnogi sodijo med zgodovinske mejnike: prvi v Ligi prvakov, prvi v evropskih pokalnih tekmovanjih nasploh. Po koncu aktivne kariere se je odločil za trenersko pot, se po treh letih dela v našem strokovnem štabu v vlogi najtesnejšega sodelavca Darka Milaniča podal v samostojne vode, potrdil trenersko nadarjenost pri Muri, se preizkusil v Avstriji, ko je vodil graški GAK, nazadnje pa deloval pri Aluminiju.

Na novinarski konferenci ob ustoličenju novega trenerja je športni direktor Zlatko Zahovič dejal: »Tokrat ni treba veliko govoriti ob predstavitvi. Ante je že kot igralec zaznamoval največji uspeh NK Maribor z uvrstitvijo v Ligo prvakov in sodeloval pri novem projektu kot pomočnik trenerja. Pozna vse podrobnosti, ustroj, miselnost tega. Pripadnost klubu pa pri nas, Mariborčanih, nikdar ni bila vprašljiva. Želim mu veliko sreče, ki je na tej poti več kot potrebna. Sem pa prepričan, da bo Ante s svojo ambicijo, vnemo dal Mariboru tisto, kar v tem trenutku potrebuje. Ante je bil naš edini izbor, drugega kandidata ni bilo. Prišel je ob pravem času.«

Ante Šimundža je ob v prvem nastopu v novi vlogi poudaril: »Najprej zahvala športnemu direktorju in vsem v klubu za dobrodošlico. Moja ambicioznost je združljiva s klubsko, NK Maribor zanima le lov na največje uspehe. Glede dela, sodelovanja, pripadnosti bomo naredili vse, kar je v naši moči, da dvignemo klub do najvišje točke, kar je mogoče. Kaj to pomeni, do kod lahko pridemo, bo pokazal proces dela, čas. Do sebe sem izredno zahteven, enako bo do ekipe. 24 ur dnevno bom posvečen vlogi trenerja NK Maribor, 24 ur dnevno bodo igralci v službi NK Maribor. Pri tem bom zahteval maksimalen red in disciplino.« 

Ante Šimundža bo prvi trening v Ljudskem vrtu opravil v ponedeljek popoldne. Premiero na klopi pa bo imel že v četrtek, na prvem gostovanju v skupinskem delu v Wiganu.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15