Članek
Naložba za prihodnost
IZ WOLVERHAMPTONA V LJUDSKI VRT
Aljaž Cotman, mladi slovenski reprezentant, si je izbral številko 1
Foto: vidrihmiha.si

Nov teden začenjamo s podpisom nove pogodbe. Še z eno potezo za prihodnost, z dopolnitvijo vratarske zasedbe. Predstavljamo novega vratarja, številko 1 si je izbral Aljaž Cotman, 19-letni slovenski reprezentant, zadnje tri sezone član Wolverhamptona.

Iskali smo mladega, nadarjenega vratarja, ki bi ustrezal našim kriterijem. Izbran je obetavni, 193 cm visoki vratar, ki je nosil majico z državnim grbom v vseh starostnih kategorijah, od U-15 do U-21 in si vmes že nabiral dragocene izkušnje na Otoku, kjer je branil na tekmah druge ekipe Wolverhamptona tudi proti vsem velikanom angleškega nogometa.

“Prvi vtisi so odlični, zadeve pa povsem primerljive z Anglijo. Vse je na visoki ravni, veseli me, da sem se lahko pridružil klubu, pri katerem so zadeve tako dobro urejene. Klubu, ki redno tekmuje v evropskih pokalih, prevladuje na slovenskem prizorišču. Ko pokliče najboljši klub v Sloveniji, ni pomislekov. Takoj sem vedel, da je prihod v Maribor najboljša odločitev, zame stopnička višje v karieri,” je ob podpisu pogodbe dejal Aljaž Cotman.

Odlašanja ni niti pri delovnem ritmu. Obetavni 19-letnik, rojen v Kranju, doma iz Preddvora, se je že priključil treningom v Ljudskem vrtu. “Od zadnje tekme, ki sem jo branil, je minilo pet mesecev, tako da potrebujem nekaj časa za stopnjevanje forme, a verjamem, da jo bom hitro dosegel. Z velikom motivom začenjam novo zgodbo v Mariboru.”

Našega novega člana vratarske zasedbe so na tekmah mlajših slovenskih reprezentanc opazili predstavniki Wolverhamptona, kamor se je iz Triglava preselil pri šestnajstih letih. “Po začetnih nastopih za selekcijo U-18 sem branil za drugo ekipo, tudi proti Manchester Unitedu, Chelseaju, Manchester Cityju, Liverpoolu… Treniral sem s člani, a nisem dočakal priložnosti v moštvu. Ker poleti nismo našli skupnega jezika, ni bil sklenjen dogovor o podaljšanju pogodbe in po treh letih v Angliji sem se vrnil domov. Od takrat sem treniral individualno, ostal v krogu kandidatov za reprezentanco U-21, zdaj pa so vse misli le pri novem izzivu v vijoličastem,” poudarja obetavni vratar, ki je z NK Maribor podpisal pogodbo, veljavno do 31. maja 2017.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15