Članek
Prva okrepitev
MARKO ŠULER V LJUDSKEM VRTU DO 2017
Dolgoletni reprezentančni branilec pravi: Prihajam ob pravem trenutku

Po sanjskem večeru nadaljujemo v delovnem ritmu, ritmu dobrih novic. Tudi dan po slavju ni imel premora in petek nam prinaša zgodbo o okrepitvi. Sporočamo, da je novi član NK Maribor postal Marko Šuler. Tridesetletni obrambni nogometaš z 39. nastopi za slovensko izbrano vrsto, nazadnje član Legie iz Varšave. Obraz, ki ga ni treba posebej predstavljati.

“NK Maribor ima v športnem delu že vse pripravljeno za nadaljevanje sezone. Želeli smo se okrepiti v obrambi in dosegli namen. Dobili smo reprezentanta Slovenije, ki prinaša izkušnje, igral je v močnih ligah, na svetovnem prvenstvu. Marko Šuler pomeni dodano vrednost ekipi in je prvi v nizu okrepitev, saj je že vse pripravljeno za naslednje poteze. Kot zmeraj,” je ob potrditvi prestopa dejal športni direktor Zlatko Zahovič.

Marko Šuler je podpisal triinpolletno pogodbo, ekipi se bo pridružil na zboru 3. januarja. Ob sklenitvi dogovora je dejal: “Po takšnem večeru je težko kaj dodati. Dosežek je vrhunski, občutki so fenomenalni in ponosen sem, da postajam del te zgodbe. Uvrstitev Maribora v spomladanski del UEFA Europa League pomeni zame le še dodatno motivacijo in potrditev, da je bila odločitev pravilna. Vijoličasta barva zame ni neznanka, saj sem v Maribor hodil že kot gledalec, na tekme lige prvakov. Prihajam ob pravem trenutku. Motivi, ambicije kluba so združljivi z mojimi. Na tem je temeljila izbira, v ospredju mi je bil ogromen motiv in tukaj smo hitro našli skupen jezik. Ko nekdo pokaže toliko spoštovanja, kot sta ga Zlatko Zahovič in Miran Pavlin v vlogi predstavnikov NK Maribor pri pogovorih, ni dileme. Ne spomnim se, da bi se kdaj v kariero tako hitro odločil in bil prepričan, da sem povlekel najboljšo možno potezo.”

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15