Članek
Test št. 1
KSV KAPFENBERG - NK MARIBOR 3:4 (3:2)
Zadnji v 2013, prvi v 2014: Željko Filipović znova med strelci
Foto: Drago Wernig

15.1.2014, Maria Lankowitz, pripravljalna tekma.

NK MARIBOR – prvi polčas: Handanović (od 31. Pridigar), Mejač, Rajčević, Živko, Viler, Mezga, Filipović, Cvijanović, Ceppelini, Zahovič, Mendy. Drugi polčas: Pridigar (od 61. Cotman), Milec, Vuklišević, Šuler, Trajkovski, Stojanović, Mertelj, Dervišević, Bohar, Tavares, Sirk. Trener: Ante Šimundža.

KSV KAPFENBERG: Nicht, Sharifi, Zisser, Gollner, Köfler, Sencar, Felfering, Grgić, Ali Osman, Bahtić, Hirschhofer. Igrali so še: Gačevski, Hochleitner, Stadler, Otter, Nutz, Schnittler. Trener: Kurt Russ.

Strelci: 1:0 Felfering (6), 2:0 Hirschhofer (28), 2:1 Filipović (34), 3:1 Ali Osman (39), 3:2 Mendy (45), 3:3 Tavares (53), 3:4 Sirk (75)

Pa začenjamo. Tudi s tekmovalnim delom. Po nizu treningov smo vstopili v novo poglavje pripravljalnega obdobja, s prvo preizkušnjo. V Avstriji, v kraju Maria Lankowitz. Dvoboj z moštvom KSV Kapfenberg sta zaradi bolezni izpustila Arghus in Fajić, Črnic je poškodovan, Dodlek še okreva.

Agresivni nogometaši drugouvrščenega avstrijskega drugoligaša so z agresivno igro hitro povedli, uspeli izkoristiti še drugo priložnost, vmes pa kljub pomanjkanju svežine ob zahtevnih tekaških treningih v uvodnem delu priprav kombinatorna igra našega moštva. Za 2:1 je z natančnim udarcem po tleh z 18 metrov zadel Filipović, po podaji Mendyja. Ob učinkoviti predstavi so igralci Kapfenberga dosegli še tretji zadetek, vendar je pred koncem prvega polčasa Mendy spretno iz bližine usmeril žogo čez golovo črto po prostem strelu, ki ga je izvajal Viler.

Drugi polčas z novo enajsterico (vratarji so si razdelili po 30 minut) in ob prevladi na igrišču naša ekipa tudi do preobrata ter zmage. Obakrat sta zadela napadalca, obakrat z glavo, obema pa je asistiral Milec. Tavares je izenačil ob predložku z desne strani iz igre, 20-letni Rok Sirk, ki je v petih letih, odkar je v Mariboru, imel obilo nesreče s poškodbami (dve operaciji kolena), pa po kotu.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15