Članek
Test št. 2
NK MARIBOR - VERŽEJ 2:1 (1:1)
Ranko Moravac
Foto: vidrihmiha.si

18.1.2014, Cven, pripravljalna tekma.

NK MARIBOR – prvi polčas: Pridigar (od 31. Cotman), Mejač, Vuklišević, Arghus, Trajkovski, Mertelj, Cvijanović, Ceppelini, Stojanović, Mendy, Tavares. Drugi polčas: Cotman (od 61. Handanović), Moravac, Šuler, Rajčević, Viler, Filipović, Dervišević, Mezga, Bohar, Sirk, Fajić. Trener: Ante Šimundža.

NK VERŽEJ: Andrejič, Lukač, Polajžer, Kek, Ropoša, Hotič, Zahovič, Živko, Vinkovič, Terstenjak, Mauko. Igrali so še: Kavas, Domjan, Hodnik, Kocuvan, Kavčič, Sečko, Pelcl, Slana. Trener: Zlatko Gabor.

Strelci: 1:0 Mendy (4), 1:1 Zahovič (22), 2:1 Sirk (87).

Dva zadetka, številne ustvarjene priložnosti. Kljub stanju igralne površine, na kateri ni bilo lahko nadzorovati žoge, je sobotni dvoboj prinesel dovolj kombinatornosti. Mrežo tekmecev sta zatresla Mendy in Sirk, vratar Veržeja pa si je vmes prilastil zasluge, da razlika ni bila višja. Da so bili vsi trije zadetki na tekmi delo naših napadalcev, je potrdil Luka Zahovič, ki je skupaj s Hotićem, Živkom in Kekom, ob namenu, da čim večje število igralcev dobi priložnost za zbiranje tekmovalnih minut, igral za veržejsko moštvo.

“Veseli spoznanje, da smo lahko igrali na naravni travi, kar je zelo pomembno. Čeprav je bilo igrišče težko, kar pa je v tem letnem času povsem razumljivo. Po napornih treningih smo tekaški del dobro oddelali, vrnila sta se Fajić in Arghus, za Črnica je še prehitro zaradi nestabilnosti kolena. Milec pa je začutil bolečine v kolku in nismo želeli tvegati,” je ugotovitve z druge pripravljalne preizkušnje predstavil Ante Šimundža.


19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15