Članek
Test št. 3
NK MARIBOR - HALADAS 5:0 (1:0)
Luka Zahovič, dvakratni strelec v Lendavi
Foto: vidrihmiha.si
21.1.2014, Lendava, igrišče z umetno travo, pripravljalna tekma.

NK MARIBOR – prvi polčas:
Handanović, Milec, Vuklišević, Šuler, Trajkovski, Mezga, Mertelj, Dervišević, Stojanović, Fajić, Sirk.

Drugi polčas: Cotman, Mejač,  Rajčević, Arghus, Viler, Moravac, Filipović, Cvijanović, Bohar, Tavares, Zahovič.

Trener: Ante Šimundža.

SZOMBATHELY HALADAS: Dombo, Schimmer, Feher, Bošnjak, Dvorschak, Simon, Halmosi, Toth, Ugrai, Nemeth, Rado. Igrali so še: Gyuru, Gyurian, Szakalyi, Zsirai, Medgyes. Trener: Tamas Artner.

Strelci: 1:0 Mezga (14), 2:0 Arghus (55), 3:0 Zahovič (66), 4:0 Tavares (67), 5:0 Zahovič (77)

Po potrditvi testa št. 3 proti šestouvrščenemu madžarskemu prvoligašu Haladasu je bil sklenjen dogovor, da se za prizorišče izbere igrišče z umetno travo v Lendavi. Z začetkom ob 14.00. V našem moštvu je po zadnjem treningu začutil bolečine v kolenu Mendy in se ne bo tvegalo z nastopom. Zaradi poškodbe kvadricepsa bo manjkal Pridigar, za Črnica je po okrevanju še prezgodaj za igranje, je pa spet zraven Milec.

Prvi polčas je minil povsem v znamenju ekipe v vijoličastem. Po začetnem poskusu tekmecev, ko je v peti minuti zapretil Ugrai, Handanović pa z uspešnim posredovanjem odpravil nevarnost, se je v nadaljevanju igralo predvem proti madžarskim vratom. Boljšo igro pa je z zadetkom potrdil Mezga, po preigravanju Stojanovića je z roba kazenskega protora natančno usmeril žogo v levi spodnji kot.

Nova enajsterica za drugi polčas in podobna zgodba, takoj z zaporednima obetavnima situacijama v nasprotnem kazenskem prostoru. Vratar Gyuru je preprečil povišanje vodstva. Najprej je ustavil poskus Moravca, v 48. minuti pa je odbil žogo po spretni akciji z zaključkom Cvijanovića. In ob obleganju vrat 2:0, v 55. minuti. Kot začetnik uspešne akcije Luka Zahovič, vratar Gyuru se je še toliko dotaknil žoge, da jo je preusmeril v vratnico in odbil v kot. Po kotu pa predložek Cvijanovića in Arghus je z glavo zabil žogo v mrežo. In tukaj se nismo ustavili... V dveh minutah dva nova zadetka. Na 3:0 je povišal Luka Zahovič, ko je z glavo spretno usmeril žogo v desni kot po prostem strelu, ki ga je izvajal Viler. V naslednjem napadu pa je madžarski vratar najprej ubranil udarec Zahoviča, žoga pa se je odbila do Tavaresa in sledil je silovit kapetanov zaključek že za 4:0. Ekipa Haladasa ni uspela preprečiti rešetanja mreže, v 75. minuti je Cvijanović zadel vratnico, dve minuti pozneje pa drugič strelec Luka Zahovič. Po sodelovanju z Vilerjem je ob soočenju z vratarjem prefinjeno spravil žogo mimo njega čez golovo črto za prepričljivih, končnih 5:0.

Ante Šimundža: “Igralci so spet dobili po 45 minut, v ospredju je bil tekaški del, ki pa je že zahteval določen korak naprej po taktični plati. Menim, da nam je uspelo, saj smo nasprotniku, ki je opravil manj menjav, dovolili, da si je ustvaril le eno priložnost. V obeh polčasih smo prikazali dobro igro, prevladovali na igrišču, sledili načrtom v fazi obrambe in napada. S tega stališča sem zadovoljen, prav tako s konkretnostjo v zaključkih napadov, ki nas je pripeljala do visoke zmage.”


19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15