Članek
Test št. 5
NK MARIBOR - SLAVEN BELUPO 4:1 (4:1)
Martin Milec je začel učinkovito serijo v zasneženi Lendavi
Foto: Drago Wernig
28.1.2014, Lendava, igrišče z umetno travo, pripravljalna tekma.

NK MARIBOR:
Handanović, Milec, Rajčević, Šuler, Trajkovski, Stojanović, Filipović, Cvijanović, Bohar, Tavares, Fajić. Drugi polčas - od 65. minute: Cotman, Mejač, Vuklišević, Arghus, Viler, Mezga, Mertelj, Dervišević, Črnic, Mendy, Zahovič. Trener: Ante Šimundža.

SLAVEN BELUPO: Picak, Melnjak, Glavica, Celiščak, Bagarić, Ozobić, Gregurina, Matoš, Rak, Roskam, Novinić. Igrali so še: Pelin, Purić, Filipović, Pranjić, Fuštar, Brlek, Crepulja, Glavina, Delić. Trener: Mladen Frančić.

Strelci: 1:0 Milec (4), 2:0 Fajić (10), 3:0 Bohar (15), 3:1 Rak (31), 4:1 Fajić (34)

Sneg znova ni dovolil popolne izpolnitve načrta. Želja, da bi med pripravami v Moravskih Toplicah odigrali tudi kakšno tekmo na travnati površini, je ostala neuresničena. Še tretjič smo morali na igrišče z umetno travo v Lendavi, je pa v celoti uspela tekmovalna zamisel. Razigrana ekipa v vijoličastem je z učinkovito predstavo zasenčila tudi hrvaško prvoligaško moštvo Slaven Belupo, ki po jesenskem delu sezone zaseda sedmo mesto.

Čeprav so tekmeci iz Koprivnice že v zaključnem delu priprav, saj jih otvoritev sezone čaka 7. februarja, jim v dvoboju z našo ekipo ni uspevalo prav veliko. Ponedeljek v vijoličastem pripravljalnem taboru je minil v znamenju premagovanja zahtevnih tekaških razdalj, toda nič ni vplivalo na naslednjo tekmovalno izvedbo. Silovit vstop v tekmo je povsem onemogočil moštvo Slavena Belupa, po petnajstih minutah je že bilo 3:0. Za otvoritev serije golov je poskrbel Milec, ko je spretno zaključil spretno akcijo po podaji Cvijanovića. Pot do drugega zadetka sta odprla Bohar in Milec, žogo pa je v mrežo usmeril Fajić. Na kakšni ravni je kombinatorika, je pokazala tudi akcija za 3:0, ko sta Tavares in Milec v zaključnem delu zrežirala učinkovit napad, čez golovo črto pa je žogo poslal Bohar. Med redkimi poskusi so izbranci trenerja Mladena Frančića prvič zapretili v 24. minuti, ko ni bil natančen Novinić. Rak je z dobro odmerjenim udarcem vmes vendarle zmanjšal zaostanek, a s tem se razmerje moči ni spremenilo. Nasprotni vratar je bil premagan še četrtič, tokrat v vlogi režiserjev Bohar in Trajkovski, golgeterski odziv je znova prispeval Fajić.

Po načrtu v tem delu priprav je enajsterica ostala na igrišču do 65. minute, nova zasedba pa je v končnici nadaljevala s prevlado. Obleganje vrat še ni bilo končano. Ob udarcu Črnica v 76. minuti so tekmeci izbili žogo pred golovo črto, Luka Zahovič je tri minute pozneje zadel vratnico.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15