Članek
Test št. 6
NK MARIBOR - AJKA 6:0 (1:0)
Nusmir Fajić še drugič zapored dvakratni strelec
Foto: Drago Wernig
30.1.2014, Lendava, igrišče z umetno travo, pripravljalna tekma.

NK MARIBOR:
Cotman (od 66. Handanović), Mejač (od 66. Milec), Vuklišević (od 66. Rajčević), Arghus (od 66. Šuler), Viler (od 66. Trajkovski), Mezga (od 66. Bohar), Mertelj (od 66. Filipović), Dervišević (od 66. Cvijanović), Črnic (od 46. Moravac), Mendy (od 66. Tavares), Zahovič (od 66. Fajić). Trener: Ante Šimundža.

AJKA: Janosa, Koles, Pakai, Fodor, Mogyorosi, Horvath, Rajos, Gunther, Lattenstein, Skriba, Sowunmi. Igrali so še: Hanzl, Major, Peter, Sipos, Kanta. Trener: Istvan Mihalecz.

Strelci:
1:0 Mendy (43), 2:0 Viler (61), 3:0 Tavares (69), 4:0 Tavares (73), 5:0 Fajić (79), 6:0 Fajić (87)

Šesta pripravljalna preizkušnja, kljub sneženju smo se spet vrnili na igrišče z umetno travo v Lendavi. Ob tem pa tudi vrnitev k ustaljenim navadam, s še eno učinkovito predstavo ob zaključku slovenskega dela priprav. Po tekmi proti madžarskemu drugoligašu se je ekipa vrnila domov in nadvse uspešno opravila delovno poglavje z bivališčem v Moravskih Toplicah.

Tudi zadnji dvoboj je minil ob prevladi našega moštva. Novo revijo golov je odprl Mendy, po asistenci Mezge. Viler je natančno usmeril žogo v desni zgornji kot iz prostega strela, dosojenem po prekršku nad Mendyjem. V končnici pa sta dvakratna strelca postala Tavares in Fajić. Za 3:0 je asistenco kapetanu prispeval Cvijanović, na 4:0 je Tavares povišal, ko je vratar odbil žogo po udarcu Moravca. Akcijo za peti gol so izpeljali Trajkovski, Moravac in Bohar, ki je podal strelcu Fajiću, ta pa si je s preigravanjem po sodelovanju s Filipovićem in Cvijanovićem pripravil položaj za zaključek uspešne serije ter zadel za končnih 6:0.

»Glede na vremenske razmere je pomembno spoznanje, da smo sploh lahko odigrali tekmo. Na srečo v Lendavi snežne padavine niso bile preveč obilne, tako da so prireditelji uspeli dobro pripraviti igrišče. Dvoboj je dosegel namen, tokrat so večjo minutažo dobili tisti igralci, ki so v torek manj igrali. Pristop je bil znova pravi, fantje ostajajo osredotočeni na svoje delo in s takšno miselnostjo seveda hočemo nadaljevati,« je dejal Ante Šimundža po današnji preizkušnji in ob zaključku slovenskega dela priprav. Ekipa ima zdaj prosto do sobotnega popoldneva, ko odpotuje v Turčijo. »Opravili smo, kar smo predvidevali in ob vsakodnevnih treningih odigrali tri tekme. Morali smo igrati na umetni travi, toda vse ostale dejavnosti so potekale na naravni površini in s tem smo razumljivo zelo zadovoljni. Fantje se zdaj morajo spočiti in preživeti nekaj časa s svojimi družinami. Da bodo pripravljeni na najzahtevnejši del priprav, ki je pred nami.«

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15