Članek
Prvi turški test
NK MARIBOR - GYEONGNAM FC 3:2 (1:1)
Vuklišević zabil prvi gol za člane
Foto: Taka
4.2.2014, Belek, igrišče Susesi, pripravljalna tekma.

NK MARIBOR:
Handanović (od 70. Cotman), Milec (od 70. Stojanović), Vuklišević (od 70. Rajčević), Šuler (od 70. Arghus), Viler (od 70. Trajkovski), Hotić (od 70. Moravac), Mertelj (od 70. Filipović), Cvijanović (od 70. Dervišević), Črnic (od 70. Bohar), Zahovič (od 70. Tavares), Fajić (od 63. Mendy).

GYEONGNAM FC: Park Chung Hyo, Lee Han Saem, Kang, Devere, Park Ju Sung, Song, Choi, Kwon, Yong, Kim Suel, Stojanović. Igrali so še: Bosančić, Woo, Lee Ho Seok.

Strelci: 1:0 Vuklišević (13), 1:1 Song (33), 2:1 Fajić (61), 2:2 Bosančić (11 m), 3:2 Bohar (87)

Test št. 1 v turški pripravljalni bazi. Po petih treningih je bil v Beleku čas za prvo tekmo, v sončnem vremenu, pri štirinajstih stopinjah se je naša ekipa predstavila prvič po prihodu v Antalyjo. Mezga zaradi bolezni ni nastopil, manjkal je tudi poškodovani Mejač, novinec Vršič pa ob pozni priključitvi še ni v tekmovalnem ritmu.

Nogometaši prvoligaša iz Južne Koreje so kot prvi prišli do udarca proti vratom, Yong je v drugi minuti po kotu žogo usmeril ob levi vratnici. Nato pa selitev igre na nasprotno stran. Med uvodnimi poskusi sta zapretila Mertelj in Hotić, sledil je dvig ritma in že v 13. minuti vodstvo. Za 1:0 je poskrbela naveza Viler-Vuklišević, po natančnem predložku Vilerja iz prostega strela je 18-letni branilec z glavo zabil žogo v mrežo. Hitrost in agresija kot prepoznavni značilnosti azijskih predstavnikov sta prišli do izraza, naslednji obetavni situaciji tako v režiji tekmecev. Song je prodor do dvoboja ena na ena s Handanovićem zaključil z natančnim udarcem v levi spodnji kot za izenačenje, ob naslednjem soočenju, dve minuti pozneje, pa je Handanović z odličnim posredovanjem ustavil poskus Yonga. Na odmor se je odšlo z 1:1.

Še bolj živahno je bilo v nadaljevanju tekme. V 61. minuti smo znova povedli, žal pa je Fajić, ki je bil najspretnejši v gneči pred vrati, ob tem moral z igrišča zaradi poškodbe stegenske mišice. Nato smo z začudenjem pospremili nerazumljivo odločitev poljskega sodnika, ki je dosodil enajstmetrovko za Gyeongnam. Darilo je izkoristil Bosančić in rezultat še drugič izenačil. Po predvidenem načrtu v 70. minuti menjava ekipe na naši strani, tekmeci niso v tolikšni meri posegali po novih močeh. V želji po tekmovalnosti so Korejci včasih šli čez dovoljeno mejo, iz nešportnosti je v 81. minuti nastala nepotrebna gneča, sodnik pa je prekinil dogajanje z obojestransko izključitvijo. Z igrišča sta morala Filipović in Park Ju Sung. Končnica tako ob igri desetih proti desetim, uspešnejši pa so bili naši nogometaši. V 87. minuti je po podaji Stojanovića ob akciji, v kateri sta pred tem sodelovala Tavares in Moravac, z dovolj odmerjenim in natančnim udarcem mrežo zatresel Bohar. Vratar jo je še skušal ujeti žogo, a ni uspel preprečiti, da bi prečkala golovo črto.

Naslednja tekma bo že jutri, ob 14.00. Tokrat proti romunskemu moštvu Vaslui.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15