Članek
Druga tekma v Turčiji
PRVI PORAZ
Arghus v dvoboju s Temwanjero, napadalcem Vasluija
Foto: Drago Wernig
5.2.2014, Belek, igrišče Susesi, pripravljalna tekma.

NK MARIBOR:
Cotman (od 70. Pridigar), Stojanović (od 70. Milec), Rajčević (od 70. Vuklišević), Arghus (od 70. Šuler), Trajkovski (od 70. Viler), Moravac (od 70. Hotić), Filipović (od 70. Mertelj), Dervišević (od 70. Cvijanović), Bohar (od 70. Črnic), Tavares (od 70. Zahovič), Mendy (od 70. Sirk). Trener: Ante Šimundža.

VASLUI: Straton, Celeban, Cordos, Antal, Sanmartean, Popovici, Temwanjera, Ortiz, Cuero, Madson, Enescu. Igrali so še: Ormenisan, Prahić, Patulea, Bahia, Balaur, Rodrigo, Buziuc, Mares, Nenita. Trener: Liviu Ciobotariu.

Strelci: 0:1 Prahić (54), 0:2 Patulea (68), 0:3 Sanmartean (76), 1:3 Črnic (90)

Druga zaporedna preizkušnja v turški pripravljalni bazi, skupaj osma med pripravami in prvi poraz našega moštva. Niz zmag je prekinil Vaslui, po jesenskem delu sezone uvrščen na šesto mesto romunske prvoligaške razpredelnice.

Dvoboj s Korejci so vodili poljski sodniki, tokrat so prireditelji izbrali domačo sodniško trojko. In že v tretji minuti prvi protesti, ko je imel po podaji Tavaresa Moravac prosto pot do vrat, Popovici ga je ustavil s prekrškom na robu kazenskega prostora, toda dosojen je bil le prosti strel, brez poseganja po rdečem kartonu. Tavares je zadel obrambni zid. V 15. minuti pa je okvir vrat rešil Romune. Po novem našem napadu še enkrat žoga do Moravca, nov prekršek in prosti strel. Tokrat v vlogi izvajalca Dervišević, ki je stresel prečko.


Prvi polčas je minil  ob prevladi naše ekipe in po spretni akciji najobetavnejša situacija v 27. minuti. Dervišević je z natančno podajo odprl pot do vrat Mendyju, ob soočenju uspešnejši vratar Straton, žoga se je odbila do Boharja, ki pa jo je usmeril ob desni vratnici. Vratar Vasluija ni imel možnosti za premor, po podaji Filipovića znova Bohar do dvoboja ena na ena v 38. minuti, Straton je z uspešnim posredovanjem preprečil, da bi boljšo igro potrdili z vodilnim zadetkom. Tik pred odmorom pa še ena obramba romunskega vratarja, ustavil je poskus Tavaresa z roba kazenskega prostora.

Tudi v začetku drugega polčasa prva priložnost za naše moštvo, v 51. minuti obetavna situacija za Boharja po podaji Tavaresa, ni pa se izšlo z natančnim zaključkom, žoga čez gol. In po zapravljenih priložnostih kazen v obliki zadetka na drugi strani, v gneči v kazenskem prostoru se je najboljše znašel Prahić in iz obrata žogo ob levi vratnici spravil v mrežo. Po vodilnem zadetku so tekmeci zapretili še iz prostega strela, Sanmartean proti desni vratnici, izkazal pa se je Cotman. Pred menjavo naše enajsterice je romunski vratar ubranil še udarec Filipovića z razdalje, Vaslui pa je prišel do povišanja rezultata. Strelec Patulea, po protinapadu, z udarcem v nasprotni kot s 14 metrov. V 76. minuti novo razburjenje ob sodniški odločitvi o neobstoječem prostem strelu ni zaleglo, prosti strel je izvajal Sanmartean in zadel desni zgornji kot. Glede na vmesna dogajanja nerealnih 0:3 je vijoličasta četa z zaključnimi poskusi želela spremeniti in mreža tekmecev se je morala zatresti. Sirk je v 88. minuti naciljal čez prečko, je pa namen dosegel Črnic, ko je po podaji Mertlja nameril v levi zgornji kot za končnih 1:3.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15