Članek
Test št. 4 v Turčiji
NK MARIBOR - DILA GORI 3:0 (2:0)

  9.2.2014, Belek, igrišče Susesi, pripravljalna tekma.

  NK MARIBOR:
  Cotman, Stojanović (od 77. Vujčić), Vuklišević, Živko, Trajkovski, Vršič (od 60. Moravac), Mertelj, Cvijanović, Mezga (od 46. Hotić), Zahovič (od 81. Ceppelini), Sirk (od 77. Hajrić). Trener: Ante Šimundža.

  FC DILA GORI: Shekriladze, Orbeladze, Kvakhadze, Tomashvili, Jishkariani, Razmadze, Gureshidze, Koshkadze, Razhamashvili, Shalamberidze, Kvaratskhelia. Igrali so še: Beriashvili, Korgalidze, Gofrindashvili, Shengelia, Akhalkaci, Tsigaridze. Trener: Ramaz Sogolashvili.

  Strelci: 1:0 Mertelj (29), 2:0 Zahovič (37), 3:0 Hotić (56)

  Nova preizkušnja, znova smo na igrišču v Beleku. Večina udeležencev dvoboja z moštvom Litexa je imela danes prosto popoldne. V začetni enajsterici je ostal le Mezga, saj mu zaradi vmesne bolezni primanjkuje tekmovalnih minut. Priložnost za igro pa so dobili tudi najmlajši člani odprave. Ob Črnicu, ki je odpotoval domov, zaradi poškodb niso igrali Fajić, Mejač in tudi Šuler. Ob bolečinah v mišici se ni želelo tvegati z njegovim nastopom.

  Zasedba je spremenjena, igralne zamisli pa ostajajo enotne. Želelo se je narekovati ritem igre, z žogo v posesti. Med začetnimi poskusi sta Vršič in Sirk usmerila žogo ob levi vratnici, ob najobetavnejši situaciji za Gruzijce pa se je izkazal Cotman z odličnim posredovanjem v 21. minuti. Prvi naj trenutek prvega polčasa v 29. minuti, z lepim zadetkom današnjega kapetana. V daljši akciji so sodelovali Trajkovski, Cvijanović, Mezga, še 1x Cvijanović in Vršič, ko si je poskušal priboriti položaj za udarec, mu je branilec tekmecev odbil žogo, a le do Mertlja, ki je s silovitim, dobro odmerjenim projektilom razparal gruzijsko mrežo. Z vodstvom le še dodaten zagon, naslednjo priložnost sta pripravila Zahovič in Sirk, ki je ob podaji soigralca v konici napada pritekel do soočenja z vratarjem, toda Shekriladze je ustavil njegov prodor. Ni pa mogel preprečiti novega vrhunca prvega polčasa. V akciji visoke tehnične dovršenosti, ki se je začela s preigravanjem Cvijanovića, tekmeci ob nizu mariborskih podaj niso mogli do žoge, Zahovič pa je učinkovito dokončal napad z udarcem iz obrata. Tik pred odmorom je gruzijski vratar še z enim uspešnim posredovanjem preprečil zaostanek treh golov, Cvijanović je ciljal z 18 metrov proti desnemu zgornjemu kotu, Shekriladze odbil v kot.

  Ante Šimundža je ob polčasu posegel po eni menjavi, namesto Mezge v zvezno vrsto Hotić. In po vmesnem prostem strelu za Dila Gori (izvajalec Koshkadze), ko se je žoga od obrambnega zidu odbila v prečko, je prav Hotić poskrbel za povišanje vodstva. Stojanović je ušel po desni strani, podal v kazenski prostor in Hotić je brez obotavljanja zabil žogo v mrežo. Revija naših upov v polnem izrazu, v 59. minuti se je po podaji Cvijanovića Zahovič spretno otresel spremstva, toda Shekriladze mu je ubranil udarec. In po naslednjem preigravanju Zahoviča bi tri minute pozneje morali dočakati enajstmetrovko, vendar se lokalni sodnik ob posredovanju Tomashvilija ni oglasil. V končnici smo videli še predstavitev mladincev Hajrića in Vujčića, ostalo pa je pri prevladi ter večji ustvarjalnosti našega moštva.
  19.krog LESTVICA
  STRELCI
  Maribor
  45
  Olimpija
  36
  Aluminij
  30
  Domžale
  27
  Celje
  26
  DNŠ Mura
  24
  Gorica
  22
  Rudar
  18
  Triglav
  16
  Krško
  15