Članek
Peta tekma v Turčiji
KAZNOVANE VSE NAPAKE
Petar Stojanović med dvobojem št. 5 v Beleku
Foto: Drago Wernig
11.2.2014, Belek, igrišče Susesi, pripravljalna tekma.

NK MARIBOR:
Cotman, Mejač, Vuklišević, Arghus (od 46. Rajčević), Trajkovski (od 46. Viler), Vršič (od 64. Mezga), Mertelj, Dervišević (od 46. Cvijanović), Stojanović, Tavares (od 46. Mendy), Zahovič. Trener: Ante Šimundža.

PARTIZAN: Lukač, Lazović, Stanković, Volkov, Trajković, Drinčić, Vuličević, Brašanac, Malbašić, Škuletić, Pantić (od 68. Luka). Trener: Marko Nikolić.

Strelci: 0:1 Škuletić (4), 0:2 Mertelj (24, avtogol), 0:3 Malbašić (26), 0:4 Škuletić (74)

Peta tekma našega moštva med pripravami v Turčiji, tokrat proti jesenskemu prvaku Srbije. Znova se je na igrišče vrnil Mejač, to je bil njegov prvi nastop v Beleku. Šuler in Fajić zaradi poškodb še ne moreta igrati, del ekipe pa je predviden za igranje v jutrišnjem dvoboju z ukrajinskim prvakom in je ostal na tribuni.

Otvoritev tekme je boljše uspela nogometašem iz Beograda, prva akcija jim je prinesla vodstvo. Po napadu z desne strani je Malbašić podal v kazenski prostor, Škuletić v boju za žogo prehitel Cotmana in jo usmeril v mrežo. Odgovor z naše strani v 12. minuti s kombinacijo naveze Vršič-Tavares, kapetan je med preigravanjem iskal prostor za udarec, a zadel obrambni blok. Nadaljevanje ob vzpostavljenem ravnotežju, žoga v posesti naše ekipe, trenutki nezbranosti pa so pokvarili vtis. V 24. minuti 0:2. Avt je izvajal Volkov, vrgel žogo v kazenski prostor, Mertelj jo je skušal izbiti, vendar jo je preusmeril ob levi vratnici v lastno mrežo. In dve minuti pozneje še tretji zadetek za črno-bele, tudi tokrat je bil ob podaji proti kazenskemu prostoru napadalec Partizana hitrejši od našega vratarja in uspel poslati žogo čez golovo črto. Tekmeci so izkoristili prav vse priložnosti in kaznovali napake, na drugi strani žoga ni hotela na želeno mesto. Niti po uspešni akciji Vršiča v 37. minuti, ki je z 18 metrov usmeril žogo ob levi vratnici.

Med polčasom štiri spremembe v naši enajsterici, vstopili so Rajčević, Viler, Cvijanović in Mendy. Partizan je nadaljeval v isti zasedbi in prišel do prve priložnosti v drugem polčasu. Po prodoru in podaji Malbašića do udarca Škuletić, Rajčević s hitrim posredovanjem odbil v kot. Da se je po nizu uspešnih predstav zgodila tekma, ko nič ne gre po načrtih, je potrdila 74. minuta. Tekmeci so iz hitrega protinapada zadeli še četrtič, Škuletić je pritekel do soočenja s Cotmanom in poskrbel za učinkovit zaključek.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15