Članek
Čast in zahvala
SLOVO S TRAKOM
Dejan Mezga se v nedeljo poslavlja: Ponosen sem, osvojili smo vse, kar je bilo mogoče
Foto: Drago Wernig
Dvig pokala, namenjenega državnemu prvaku. Vstopnice po polovični ceni, množično druženje vseh generacij ob skupnem nedeljskem kosilu na južni ploščadi, srečelov s privlačnimi nagradami… Še ena, skupna čestitka ekipi za nepozabno sezono. Ob vseh razlogih pa imamo še enega za pohod proti Ljudskemu vrtu: napočil je trenutek slovesa od našega dolgoletnega zaslužnega člana. V nedeljo bo poglavje v vijoličastem zaključil Dejan Mezga.

“Prisotna so močna čustva. Res ne vem, kako bo šlo naprej. Še zdaj ne morem verjeti, da bom v prihodnje spremljal dogajanja v Ljudskem vrtu po internetu ali telefonu. Moram priznati, da že zadnjih nekaj mesecev razmišljam o tem. Odštevam te zadnje treninge z nenavadnimi občutki. Tudi soigralci mi pravijo, da si ne morejo predstavljati slačilnice brez mene,” ne skriva čustev ob slovesu.

Številke so zgovorne: 234 tekem, 61 golov. Izjemen učinek za zveznega igralca, ki ni pričakoval, da se bo tako dolgo zadržal v mestu ob Dravi. “Prišel sem na preizkušnjo in ostal sedem let in pol. Klub mi je dal veliko, sam sem se skušal oddolžiti z dobrimi igrami. Ponosen sem na to obdobje, osvojili smo vse, kar je bilo mogoče. Odhajam ob izteku pogodbe. Iskal sem nov športni motiv, okolje za novo dokazovanje, seveda pa bom skušal pri podpisu poskrbeti tudi za zadovoljstvo po finančni plati. Kmalu bo znano, kako naprej.”

Dejan je po okrevanju spet nared za nastop in nedeljsko slovo bo potekalo z vsemi častmi. S kapetanskim trakom okoli roke. “Lepa, res prijetna poteza s klubske strani. Morda sem pričakoval, da bom prej postal kapetan, a je bil Tavares predober in nisem uspel priti do traka (smeh). Na odhodu bi si želel, da se poveselimo z velikim številom navijačev. Vendarle je za nami leto izjemnih uspehov, prezimili smo v Evropi, spet smo prvaki. Lepo bi bilo v nedeljo videti dobro zasedene tribune in polno ploščad.”

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15