Članek
Pomembna pridobitev
NAŠA DRUGA EKIPA V TRETJI LIGI
V novi sezoni nadgradnja projekta, namenjenega razvoju mlajših igralcev
Foto: vidrihmiha.si
Še ena želja je postala stvarnost. Proces razvoja kluba je nenehen, se ne ustavlja. Misli se na vsak segment in predstavimo lahko pomembno pridobitev, dragoceno naložbo za prihodnost. Z našo drugo ekipo bomo v novi sezoni tekmovali v tretjeligaški konkurenci.

Skrb za mlade nogometaše sodi med poglavitne dejavnike, izkorišča se vsaka priložnost za vključevanje obetavnih igralcev, številni upi so redno ali občasno v trenažnem procesu članskega moštva. V želji po zbiranju tekmovalnih izkušenj se je doslej posegalo po posojah ali dvojnih registracijah, vmes pa je bila ves čas prisotna zamisel o ustanovitvi oz. možnosti nastopanja v članski konkurenci z drugo ekipo NK Maribor. Z ekipo, ki bi omogočala tekmovalne nastope igralcem, ki manj igrajo, igralcev, ki so med najbolj obetavnimi v mlajših selekcijah ali po koncu mladinskega staža še niso nared za igranje na najvišji ravni, so pa pokazali ustrezno mero nadarjenosti. V sezoni 2014/15 ne bo več dvojnih registracij z možnostjo igranja za drugi klub in ustanovitev druge ekipe, sestavljene iz naših mladih igralcev, ki bo delovala pod vodstvom našega strokovnega štaba, pomeni nadvse koristno pridobitev.

Naša ekipa bo v novi sezoni tekmovala v severni skupini tretje lige, ki jo bodo sestavljali predstavniki MNZ Maribor, MNZ Ptuj in MNZ Celje. Ker se prvouvrščeni ekipi iz ptujske superlige nista prijavili za tekmovanje, je izvršni odbor NZS sprejel sklep o popolnitvi lige v skladu s pravilnikom, ki omogoča nastopanje druge članske ekipe na različnih nivojih tekmovanja. Prvenstvo se začenja 23. avgusta, več o novem projektu v naslednjih dneh.

13.krog LESTVICA
STRELCI
Luka Koper
27
Bravo
23
Olimpija
23
Maribor
21
DNŠ Mura
20
Tabor Sežana
16
Celje
12
Domžale
12
Aluminij
11
Radomlje
9