Članek
Test št. 1
TEAM ROGLA - NK MARIBOR 2:4 (2:4)
Ranko Moravac med uvodno preizkušnjo na Rogli
Foto: Drago Wernig
21.6.2014 Pripravljalna tekma, igrišče na Rogli. 150 gledalcev. Sodnik: Iztok Gornjak. Pomočnika: Janez Lunežnik in Stevo Jovanović.

NK MARIBOR – prvi polčas: Handanović, Stojanović, Rajčević, Arghus, Mejač, Vršič, Vujčić, Filipović, Črnic, Moravac, Sirk. Drugi polčas: Cotman, Milec, Živko, Šuler, Trajkovski, Hotić, Dervišević, Cvijanović, Viler, Bohar, Zahović. Trener: Ante Šimundža.

TEAM ROGLA: Vrečko, Černec, Čakš, Klokočovnik, Č. Čander, Kotnik, Prisovnik, Vezjak, Alenc, Naglič, U. Čander. Igrali so še: D. Videčnik, Ribič, Bašič, Jelenko, Kralj, B. Videčnik, Brdnik, Celcer, Janžič, Klobasa, Pišotek, Boček. Trener: Simon Sešlar.

Strelci: 0:1 Sirk (15), 0:2 Sirk (17), 1:2 Alenc (24), 2:2 Čakš (26), 2:3 Moravac (38), 2:4 Vršič (45)

Niz pripravljalnih tekem ob začetku nove sezone se je začel na Rogli, s svečano otvoritvijo novega igrišča. Naš nasprotnik pa ekipa, sestavljena iz nogometašev Dravinje in Zreč. Pri gostiteljih je začela enajsterica nove drugoligašinje Dravinje, v našem moštvu je bila za uvod minutaža razdeljena med 22 igralcev. Manjkali so zaradi lažjih poškodb Tavares, Mendy in Fajić ter Mertelj, ki se je pozneje priključil ekipi.

Dvoboj je zaznamovala učinkovita predstava. Revijo golov je odprl Sirk, ki je najprej z glavo po predložku Vršiča usmeril žogo v mrežo, nato pa dve minuti pozneje zadel še po samostojnem prodoru. Vmes sta trenutka nezbranosti imela za posledici zaporedna zadetka v naši mreži, ko je Alenc ostal neoviran pri strelu s 14 metrov, za njim pa je bil uspešen tudi Čakš iz prostega strela. Toda v končnici prvega polčasa ob novih napadih proti vratom tekmecev še dve potezi z učinkovitim razpletom v vijoličastem. Moravac je po spretnem preigravanju prišel do kazenskega prostora in poskrbel za učinkovit zaključek, pred odhodom na odmor pa je Vršič neubranljivo poslal žogo v levi zgornji kot iz prostega strela.

Drugi polčas s spremenjenima ekipama je minil ob igri proti vratom konjiško-zreško ekipe in številnih zapravljenih priložnostih. Boharju je povišanje vodstva preprečila vratnica, ob poskusu Zahovića je z obrambo pred golovo črto preprečil zadetek vratar Videčnik. Med zaključnimi napadi je Videčnik preprečil namero Trajkovskemu, ki se je ob soočenju v kazenskem prostoru odločil za lob udarec, Hotić pa je ciljal v nasprotni kot, a je v gneči pred golom zadel branilca.


19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15