Članek
Zadnja okrepitev
NOVI NAPADALEC JE DUDU BITON
Pestro v tujini, pestro v Ljudskem vrtu. Veliko se dogaja na mednarodnem nogometnem tržišču, s prihodom Matka Obradovića in Martina Kramariča pa prestopni rok še ni bil zaključen niti za NK Maribor. Sporočamo, da je naš novi član Dudu Biton, 26-letni napadalec, visok 185 cm, ki po sklenitvi dogovora o enoletni posoji prihaja iz belgijskega Standarda.

Drugi Izraelec v vijoličastem je kariero začel pri Maccabiju iz Haife in v članski konkurenci debitiral maja 2006, prav ob zadnji tekmi za proslavo naslova prvaka. Nadaljeval je pri drugem Maccabiju, iz Tel Aviva, nato igral za Hapoel Ra’anana in Hapoel Petah Tikvo, mednarodno pot pa si je začel utirati v Belgiji. Po prestopu v Charleroi je bil redni član reprezentanc Izraela U-17, U-19 in U-21 posojen na Poljsko, k Wisli iz Krakowa, kjer je v sezoni 2011/12 zabil 16 golov (11 v prvenstvu, 2 v pokalnem tekmovanju in 3 v Ligi Europa). Kot četrtega strelca poljske lige ga je v svoje vrste zvabil Standard Liege, ki ga je vmes posodil na Ciper in Biton je državni prvak z večjim prispevkom postal z Apoelom v sezoni 2012/13, ko je po prihodu v spomladanskem delu sezone dosegel šest zadetkov. Nazadnje pa je v statusu posojenega nogometaša igral za španski Alcorcon.

“Bili smo v časovni stiski in smo se morali odzvati. Tekma v Domžalah je, ne glede na iztrošenost ekipe, znova potrdila, da potrebujemo nekoga, ki se zelo dobro znajde v kazenskem prostoru, igra dobro z glavo in obogati igro celotnega moštva z zadetki. Takšnega imamo v kadru, vendar žal nismo zadovoljni z njegovim profesionalnim odnosom. Maribor v slovenskem prostoru prevladuje in če ni igralca, ki bi zaključil akcije, je težje doseči namen. Doslej smo ga vedno imeli, ob Tavaresu sta Volaš in Berić imela zahtevane značilnosti. Prav tako Fajić, ko je še bil skromen, ponižen in deloven. Zdaj ga nimamo in sem prepričan, da se bo Biton dobro znašel v našem klubu ter pomagal ekipi, da bomo vzdržali velik boj, ki nas čaka v nadaljevanju sezone. Biton je igralec, ki smo ga potrebovali,” je ob prihodu izraelskega napadalca pojasnil športni direktor Zlatko Zahovič.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15