Članek
, Stadion Ljudski vrt, 13. februarja ob 18.00
OB 40-LETNICI NK MARIBOR DVOBOJ S CRVENO ZVEZDO
Po 20-ih letih bo v najbolj nogometnem mestu na sončni strani Alp gostovala velika Crvena Zvezda. Legendarni beograjski klub, na čelu z Draganom Džajičem, ki je sedaj predsednik tega uglednega kluba, se je prijazno odzval na naše povabilo. Dvoboj bivšega evropskega in svetovnega klubskega prvaka in NK Maribor Pivovarna Laško bo tako »pika na i« praznovanju ob 40-letnici NK Maribor. Najuspešnejša kluba bivše Jugoslavije in samostojne Slovenije se bosta pomerila v torek, 13. februarja 2001 ob 18.00 na stadionu Ljudski vrt.

Z igralci Crvene Zvezde bo v Maribor predvidoma prispela tudi delegacija gospodarstvenikov ZRJ, katero bodo sprejeli župan mestne občine Maribor, g. Boris Sovič in mariborski gospodarstveniki. Upamo, da bo do takrat odprto tudi mariborsko letališče in da bo letalo iz Beograda pristalo na letališču v Slivnici.

NK Maribor Pivovarna Laško se skupaj z FK Crveno Zvezdo in marketinško agencijo UFA iz Hamburga že dogovarja za skupni TV prenos tekme, ki bi ga predvajali TV Slovenija in RT Srbija.

NK Maribor in FK Crvena Zvezda sta do sedaj odigrala veliko tekem, vijoličasti pa z igrišča še nikoli niso odšli kot zmagovalci. Enega najbolj bolečih porazov so naši nogometaši doživeli prav na zadnji tekmi obeh nasprotnikov, 5. marca 1980, ko je v 1/4 finalu Pokala Maršala Tita z golom Repčiča minuto pred koncem tekme Crvena Zvezda srečno napredovala v polfinale. Od tega je preteklo skoraj 21 let, vijoličasti pa imajo v tekmi, ki bo gotovo vzbudila veliko zanimanja v mestu pod Pohorjem, priložnost za povračilo.36.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
69
Maribor
67
Olimpija
67
DNŠ Mura
56
Aluminij
55
Bravo
49
Tabor Sežana
46
Domžale
43
Triglav
32
Rudar
12