Članek
Bolezni in poškodbe skrojile sestavo moštva na premieri
NK MARIBOR - ZTE 4:0 (1:0)
Foto: Drago Wernig
14.1.2015, Lendava, igrišče z umetno travo. 150 gledalcev. Sodnik Miran Bukovec (Lendava).

NK MARIBOR - prvi polčas: Cotman, Mertelj, Vujčić, Arghus, Pušaver, Hotić, Dodlek, Dervišević, Vršič, Tavares, Zahović. Drugi polčas: Obradović, Moravac, Rajčević, M. Filipović, Janža, Bohar, Lorbek, Ndiaye, Ibraimi, Volaš, Sirk. Trener: Ante Šimundža.

ZTE ZALAEGERSZEG
: Szappanos, Kroner, Csaszar, Kovacs, Kocsis, Nemeth, Szegleti, Karoly, Bailo, Delczeg, Skriba. Igrali so še: Czirjek, Forgacs, Fodor, Fenyes, Horvath, Toth, Vittman, Szakaly, Babati, Biro, Szollosi. Trener: Miklos Lendvai.

Strelci: 1:0 Vršič (35), 2:0 Volaš (58), 3:0 Sirk (85), 4:0 Ibraimi (87)

Začetek projekta 2015. Prva tekma med zimskimi pripravami, naš nasprotnik je bil madžarski drugoligaš ZTE iz Zalaegerszega.

Ante Šimundža je imel pri sestavi moštva za premiero precej težav. Zaradi bolezni in poškodb so Filipović, Sallalich, Šuler, Viler, Mendy, Mejač in Biton izpustili uvodno preizkušnjo, tudi Stojanović je v izogib tveganju zapleta s poškodbo po treningih z umetno travo miroval, tako da so se predvidenim potnikom v pripravljalno bazo v Moravskih Toplicah pridružili iz B-ekipe Hotić, Moravac, Vujčić, M. Filipović, Sirk, Lorbek in Dodlek. Minute so bile razdeljene, igralci so na prvi tekmi odigrali po polčas. Takšna je bila tudi delitev med vratarji, za 45-minutna nastopa sta bila danes določena Cotman in Obradović.

Za uvod smo zabeležili prepričljivo zmago, z učinkovito predstavo. Tekmeci so zapretili le enkrat, ob nadzoru nad dogajanji vso tekmo pa so se med  strelce vpisali Vršič po podaji Dodleka, Volaš je takoj ob prvem nastopu po vrnitvi zatresel mrežo po kotu Ibraimija in udarcu Sirka. Sirk je za 3:0 zabil z glavo po predložku Ibraimija, nato pa je Ibraimi zaključil revijo golov po akciji Boharja.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15