Članek
Zimske priprave 2015 - test št. 2
ALUMINIJ - NK MARIBOR 1:2 (1:1)
Matej Filipović med dvobojem v Kidričevem
Foto: Drago Wernig
17.1.2015 Pripravljalna tekma, Kidričevo, pomožno igrišče, 150 gledalcev, sodnik Peter Mertelj.

ALUMINIJ: Lipovac, Topolovec, Lonzarič, Zdovc, Medved, Vindiš, Rogina, Ploj, Grezda, Petek, Nunič. Igrali so še: Murko, Pucko, Leuštek, Ilić, Čeh, Pečovnik, Vrbanec, Cesar, Škoflek, Bizjak, Podbrežnik. Trener: Damjan Romih.

NK MARIBOR - prvi polčas: Obradović, Moravac, Rajčević, Vujčić, Viler, Ibraimi, Ndiaye, Dervišević, S. Dodlek, Zahović, Volaš. Drugi polčas: Cotman, Pušaver, Šuler, M. Filipović, Hotić, Vršič, Mertelj, Ž. Filipović, Sallalich, Tavares, Mendy. Trener: Ante Šimundža.

Strelci: 1:0 Petek (9), 1:1 Dodlek (12), 1:2 Tavares (49, 11m)

Projekt zimske priprave 2015 se je nadaljeval s prvo tekmo na travnati površini. S predstavniki Aluminija je bil sklenjen dogovor, da se lahko igra na pomožnem igrišču. Ekipa je danes zaključila prvi del priprav v Moravskih Toplicah in se ob vrnitvi domov v Kidričevem pomerila z domačim drugoligašem.

Vse je bilo opravljeno po načrtih, vmes pa so težave povzročale le viroze. Nazadnje so zboleli tudi Arghus, Bohar in Janža, ki tokrat niso mogli igrati. So pa po tekmi proti ZTE-ju začeli s treningi Filipović, Šuler, Viler, Mendy in Sallalich ter se vsi vrnili tudi med kandidate za današnji nastop. Pri delitvah minutaž na uvodnih preizkušnjah sta bila tudi danes med vratnicama Obradović in Cotman, Handanović je nadaljeval s trenažnim procesom in ni bil v kadru, prav tako Stojanović.

Gostitelji so povedli, ko se je po posredovanju vratarja Obradovića žoga odbila do Petka, ki jo je potisnil čez golovo črto. V nadaljevanju tekme pa ob prevladi našega moštva še dva zadetka v domači mreži. Z natančno odmerjenim udarcem v nasprotni kot je z roba kazenskega prostora po podaji Derviševića izenačil Dodlek, v začetku drugega polčasa pa je za drugo zaporedno zmago v pripravljalnih dvobojih zadel Tavares z bele točke. Po igranju z roko v kazenskem prostoru Aluminija enajstmetrovka in kapetan je poslal žogo po tleh v levi spodnji kot.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15