Članek
Test št. 4
NK MARIBOR - H. DRAGOVOLJAC 3:0 (2:0)
Petar Stojanović je tokrat bil v skupini igralcev, ki so ostali na igrišču 60 minut
Foto: Drago Wernig
22.1.2015 Pripravljalna tekma, Lendava, igrišče z umetno travo. 100 gledalcev. Sodnik: Bojan Mertik.

NK MARIBOR: Handanović (od 46. Cotman), Stojanović (od 60. Mejač), Rajčević, Arghus (od 60. M. Filipović), Janža (od 60. Viler), Sallalich (od 60. Ibraimi), Dervišević (od 60. Mertelj), Ndiaye (od 60. Hotić), Bohar, Volaš (od 60. Tavares), Mendy (od 60. Zahović). Trener: Ante Šimundža.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Pušeljić, Bukvić, Čagalj, Majstorović, Kendeš, Zlatar, Cetina, Komorski, Meglaj, Kejšinović, Batarelo. Igrali so še: Vidaković, Mršić, Jajčinović, Cindrić, Vuco, Zotman, Franješ, Vasilj. Trener: Roy Ferenčina.

Strelci: 1:0 Ndiaye (28), 2:0 Volaš (30), 3:0 Bohar (85)

Znova smo v Lendavi, še tretjič v zadnjih osmih dneh. Hrvaški drugoligaš iz Zagreba je bil naš nasprotnik št. 4. V moštvu je znova Mejač, Vršič, Ž. Filipović in Živko še niso nared, tokrat pa so manjkali tudi Šuler (vročina), Pušaver in Moravac (oba zaradi lažjih poškodb).

Tudi današnji dvoboj je minil ob prevladi našega moštva. Nekaj priložnosti je ostalo neizkoriščenih, a so nov uspeh prinesli trije zadetki. Prvega je zabil Ndiaye po prostem strelu, ki ga je izvajal Janža. Nato pa je Volaš z glavo poslal žogo v mrežo po kotu, znova pa v vlogi asistenta Janža. Tokrat je bila minutaža igralcev povečana na 60, ob kombinatorni igri tudi v drugem polčasu pa je po podaji Mertlja ob soočenju z vratarjem Vidakovićem zmago potrdil Bohar, ki je skupaj z Rajčevićem edini odigral vseh 90 minut.

S to preizkušnjo so končane tekmovalne aktivnosti v tem tednu. Sobotne tekme proti Zagrebu ne bo, saj hrvaški prvoligaš ni želel igrati na umetni travi. Naravne travnate površine smo iskali tudi sami, a jih v tem obdobju leta ni mogoče dobiti za igranje tekem in tako je dvoboj odpovedan. Odpoved ne vpliva na izvedbo predvidenega programa, saj je bilo tekem v uvodnem delu priprav dovolj, številne še sledijo in se ne bo iskalo nadomestnega tekmeca. Ekipa bo ta del priprav v Moravskih Toplicah končala s treningi, v naslednjem tednu je na sporedu tekma v Avstriji proti Kapfenbergu, potem pa v zaključni fazi priprav šest udarnih preizkušenj v Turčiji.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15