Članek
Test št. 5
SV KAPFENBERG - NK MARIBOR 0:5 (0:2)
Revija golov v Avstriji: skupaj pet, Mendy je zabil tri
Foto: vidrihmiha.si
29.1.2015 Pripravljalna tekma, Maria Lankowitz, igrišče z umetno travo. 100 gledalcev.

SV KAPFENBERG: Nicht, Gollner, Bubalovic, Yatsuzuka, Harrer, Vollmann, Perchtold, Grgic, Lasnik, Ibola Boele, Hutter. Igrali so še: Petrovcic, Meusburger, Bahtic, Nutz, Elias, Farnleitner, Schnittler, Ramon Ferreira. Trener: Kurt Russ.

NK MARIBOR: Obradović (od 46. Cotman), Mejač (od 60. Stojanović), Šuler (od 46. Živko), Arghus (od 60. Rajčević), Viler (od 60. Janža), Sallalich (od 60. Ndiaye), Mertelj (od 60. Vujčić), Filipović (od 46. Dervišević), Ibraimi (od 60. Bohar), Tavares (od 60. Mendy), Volaš (od 46. Ploj). Trener: Ante Šimundža.

Strelci: 0:1 Ibraimi (25), 0:2 Tavares (41), 0:3 Mendy (65), 0:4 Mendy (74), 0:5 Mendy (78)

Pred potjo v Turčijo še ena pripravljalna preizkušnja, peta po vrsti od začetka zimskih aktivnosti. Po treningih v domačem okolju v tem tednu se je ekipa odpravila v Avstrijo, na dvoboj s Kapfenbergom.

Za nove tekmovalne minute proti avstrijskemu drugoligašu niso bili nared Dare Vršič, Ranko Moravac in Robert Pušaver, ki še vadijo po posebnem programu. Jasmin Handanović je v zadnjih tekmah zbral več minut, tako da sta za vratarsko izbiro tokrat v kadru Matko Obradović in Aljaž Cotman. Danes bo manjkal tudi Luka Zahović, ki je med zadnjim treningom dobil udarec v stegensko mišico in tudi pri njemu ni razloga za tveganje z nastopom. Se pa je v tekmovalni ritem medtem vrnil Marko Šuler in s tem tudi na igrišče.

Prvi polčas je minil ob prevladi našega moštva, tekmeci so zapretili le v 14. minuti, a je Šuler ustavil Ibolo in odpravil nevarnost. Kapfenberg se je v 21. minuti še rešil, ko je po udarcu Mejača žogi pot v mrežo preprečil prečnik. Nato pa dvojni udarec: za 0:1 je Sallalich podal na levo stran do Vilerja, ki je s podajo po tleh v sredini našel Ibraimija in sledil je njegov učinkovit zaključek pod prečko. Nato pa je bil Ibraimi v vlogi asistenta, po njegovem predložku je Tavares z glavo usmeril žogo v desni kot.

Tudi v drugem polčasu ritem ni upadel, učinkoviti predstavi smo dodali še tri gole. Pod vse se je podpisal Jean-Philippe Mendy. Najprej je zadel z glavo po kotu, ki ga je izvajal Erik Janža. Nato je po podaji Boharja Mendy dvoboj 1 na 1 z vratarjem rešil z natančnim udarcem v desni kot, za hat-trick pa je poskrbel, ko je zatresel mrežo po podaji Stojanovića.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15