Članek
Test št. 2 v Beleku: dvoboj s pridihom Lige prvakov
NK MARIBOR - BATE BORISOV 2:2 (0:2)
4.2.2015 Pripravljalna tekma, Belek, športni center Susesi. Glavni sodnik: Pawel Raczkowski. Pomočnika: Pawel Sokolnicki in Marek Arys (vsi Poljska).

NK MARIBOR: Handanović (od 46. Obradović), Stojanović (od 75. Mejač), Rajčević, Arghus (od 53. Filipović), Viler (od 75. Janža), Bohar (od 70. Sallalich), Dervišević (od 70. Ndiaye), Mertelj, Ibraimi (od 75. Vršič), Tavares (od 75. Zahović), Volaš (od 75. Mendy). Trener: Ante Šimundža.

BATE BORISOV: Saroka, Yablonski, Karnitski, Rios, Zhaunerchyk, Radzionau, Stasevich, Paliakou, Mladenović, Hardzeichuk, Dubra. Igrali so še: Likhtarovich, Haiduchyk, A. Valadzko, Zhurauliou, Karp, Sihnevich, Paulau, Baha, M. Valadzko, Klimovich. Trener: Aleksander Yermakovich.

Strelci: 0:1 Radzionau (15), 0:2 Hardzeichuk (18), 1:2 Volaš (60), 2:2 Zahović (85)

Liga prvakov ob turški obali: danes je Belek gostil dvoboj udeležencev elitnega tekmovanja. BATE Borisov je v skupini H osvojil tri točke, nasprotniki najboljšega beloruskega moštva so bili Porto, Athletic Bilbao in Šahtar.

Zaradi nesrečnega zapleta na včerajšnji tekmi je moral mirovati Marko Šuler, začela pa je ekipa, ki je proti Belchatowu igrala v drugem polčasu. Začela je s prevzemom pobude, toda tekmeci so vmes izkoristili napako v obrambi in napako sodnikov ter v 15. in 18. minuti dosegli zaporedna zadetka. Najprej je Radzionau po podaji po tleh z leve strani zadel Vilerja, žoga pa se mu je odbila nazaj in iz drugega poskusa jo je z glavo spravil v mrežo. Akcijo za 0:2 pa je beloruskim nogometašem omogočil nedovoljen položan, poljski sodniki, ki so prav tako na pripravah v Turčiji, se niso oglasili, Hardzeichuk je izkoristil darilo, prišel do soočenja s Handanovićem in povišal vodstvo. Centimetri so odločali tudi ob obetavni situaciji na nasprotni strani, Tavares je v 37. minuti v kazenskem prostoru ciljal proti levemu kotu, žoga pa ob vratnici.

V naših vrstah med polčasom menjava med vratnicama, pri moštvu BATE Borisov pa na igrišče devet novih igralcev, med katerimi je Karp ostal v igri le pet minut. Zaradi grobega prekrška nad Arghusom si je prislužil rdeči karton in znova smo morali poškodovanega branilca odpeljati na pregled v bolnišnico. Po dogovoru na pripravljalnih tekmah so v vrstah rumeno-modrih lahko poslali na teren drugega igralca, tako da se je dvoboj nadaljeval v razmerju 11 na 11. In tudi v polnem številu se je več akcij zvrstilo pred vrati Saroke. Beloruski vratar se je izkazal s posredovanjem ob soočenju z Boharjem, naslednja priložnost pa je prinesla gol v mreži tekmecev. Po prodoru Ibraimija žoga v kazenskem prostoru do Volaša, ki je prestal dvoboj z branilcem in iz obrata poslal žogo na želeno mesto. Zanimivo dogajanje pa se je ob vztrajnosti našega moštva končalo z neodločenim rezultatom, v 85. minuti je za 2:2 zadel Luka Zahović, ki je po preigravanju Jeana-Philippea Mendyja in imenitni podaji Dareta Vršiča spretno poslal žogo čez vratarja.

Po koncu tekme pa še dobra vest iz bolnišnice: Arghus je opravil pregled, ki je razkril, da k sreči nič ni zlomljeno.


19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15