Članek
Test št. 3 v Turčiji
NK MARIBOR - LITEX 2:0 (0:0)
Luka Zahović zadel za 2:0, Daniel Vujčić dobil priložnost za prvi turški nastop
Foto: Drago Wernig
7.2.2015 Pripravljalna tekma, Belek, športni center Susesi. Glavni sodnik: Sevket Simsek. Pomočnika: Alican Soydal in Deybet Gok. Četrti sodnik: Mehmet Otru (vsi Turčija).

NK MARIBOR: Handanović (od 46. Cotman), Mejač, Šuler (od 46. Pušaver), Živko, Viler (od 78. Hotić), Bohar (od 78. Sallalich), Dervišević (od 84. Vujčić), Mertelj (od 62. Filipović), Vršič (od 84. Kramarič), Volaš (od 62. Zahović), Mendy. Trener: Ante Šimundža.

LITEX: Barriviera, Bozhikov, Goranov, Galabov, Perez, Tsvetkov, Boumal, Nedyalkov, Rumenov, Asprilla, Angelov. Igrali so še: Minchev, Kolev, Georgiev, Ivailov. Trener: Krasimir Balakov.

Strelca: 1:0 Vršič (69, 11m), 2:0 Zahović (77)

Test št. 3 v Turčiji. Tokrat proti starim znancem, nogometašem Litexa, ki so bili naši tekmeci tretjič zapored med pripravami v Beleku. Predlani smo izgubili z 0:1, lani pa zmagali s 4:1. Zaradi poškodbe v našem moštvu nista bila med kandidati za nastop Arghus in Dodlek.

Dvoboj pod žarometi je minil ob pobudi v vijoličastem, prvo obetavnejšo situacijo smo zabeležili v 22. minuti. Po kotu je z glavo ciljal Mendy, žoga čez prečko. Obrambno usmerjeni Litex je prvič zapretil iz prostega strela, Asprilla s silovitim poskusom z 18 metrov, Handanović na pravem mestu. Istega tekmeca pa je naš vratar ustavil tudi minuto pozneje med prodorom po desni strani, ko je žogo odbil v kot.

Iskanje poti do mreže ob podjetnejši igri z naše strani je zaznamovalo tudi dogajanje v drugem polčasu. Priložnost v 54. minuti je še ostala neizkoriščena, Mendy po spretni akciji do soočenja z vratarjem, žoga pa ob levi vratnici. Ob novih poskusih pa vodstvo v 69. minuti: Viler je bil po podaji Mendyja med prodorom v kazenskem prostoru ustavljen s prekrškom (nepravilno ga je oviral Goranov), z bele točke pa je žogo poslal v levi spodnji kot Vršič. Večja posest žoge pa je bila izražena še z drugim golom v 77. minuti, po napaki bolgarske obrambe je Zahović obkrožen z branilci prišel do udarca in potisnil žogo mimo vratarja na želeno mesto. V končnici priložnost tudi za najmlajše udeležence priprav, tako da so prve minute v turškem delu priprav dobili Hotić, Vujčić in Kramarič, ves drugi polčas pa je po okrevanju odigral Pušaver.

Današnji dvoboj je štel za turnir. Hotel Susesi, katerega gost smo že četrto leto zapored, v tej zimi namreč prvič organizira Susesi zimsko ligo, tekmovanje vseh klubov, ki so pri njih na pripravah. Poteka tako, da vsak klub, ki je tukaj na pripravah, odigra dve tekmi v sklopu zimske lige. Za nas sta določeni tekmi proti Litexu in Partizanu. Na koncu se seštejejo vsi rezultati in prve tri klube čaka finančna nagrada v obliki dobropisa za priprave 2016. Trenutno so ob našem klubu gostje hotela Susesi še Steaua, Dinamo Tbilisi in ruski premierligaš FC UFA.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15