Članek
Dvoboj najtrofejnejših ekip Slovenije in Romunije brez zmagovalca
NK MARIBOR - STEAUA 0:0
Marko Šuler med onemogočanjem romunskih poskusov
Foto: Drago Wernig
8.2.2015 Pripravljalna tekma, Belek, športni center Susesi. Glavni sodnik: Georgiy Vodochkoriya. Pomočnika: Besik Chichinadze in Levan Varamishvili (vsi Gruzija).

NK MARIBOR: Handanović, Stojanović, Rajčević, Šuler, Janža (od 88. Viler), Sallalich (od 72. Bohar), Filipović, Ndiaye (od 72. Mertelj), Ibraimi (od 88. Vršič), Tavares, Zahović (od 60. Volaš). Trener: Ante Šimundža.

STEAUA: Nita, Rapa, Varela, Enceanu, Neagu, Vilceanu, Breeveld, Sitya, Tanase, Stanciu, Tucudean. Igrali so še: Chipciu, Luchin, Latovlevici, Filip, Bourceanu, Pham. Trener: Constantin Galca.

Smo že pri četrti preizkušnji v Turčiji. Nocoj je bilo v športnem centru Susesi najbolj živahno, ob ekipi nkmaribor.com je imela namreč neposredni prenos tudi romunska televizija. Dvoboj najtrofejnejših ekip Slovenije in Romunije je izzval povečano zanimanje. V našem moštvu Arghus še ni bil nared za nastop, vendar uspešno okreva in že stopnjuje obremenitve na treningih.

Da tekma ni sodila med običajne med pripravljalnim obdobjem, je bilo opazno že po prvih potezah. Boj za vsako žogo, dinamika, agresivnost so zaznamovali dogajanja od začetnega žvižga gruzijskega sodnika. Kot bi šlo za evropske pokale... Romunski prvaki so v 11. minuti prišli do prve grožnje, toda Rajčević je pred golom pravočasno posredoval pred Tanasejem. Tanase je bil tudi avtor naslednjega poskusa v 29. minuti, ko je ciljal z roba kazenskega prostora, toda Handanović je odbil v kot. Najbližji zadetku pa so bili ob boljši igri v prvem polčasu naši nogometaši. 41. minuto bomo pomnili po izjemnem prostem strelu Ibraimija, ki je nameril čez obrambni zid, žogi pa je pot v mrežo preprečila vratnica.

Po vratnici pa je v 54. minuti moštvo iz Bukarešte rešil vratar. Hitra, kombinatorna akcija naše ekipe z zaključno podajo proti Sallalichu, ki si je s preigravanjem pripravil položaj za udarec, ciljal po tleh, Nita pa je uspel z nogo odbiti žogo pred golovo črto. Tekmeci so bili vmes precej časa onemogočeni, Neagu je v 61. minuti zapretil iz prostega strela, Handanović znova na pravem mestu. Končnica znova ob prevladi našega moštva. Toda romunski vratar je uspel ohraniti mrežo nedotaknjeno tudi ob akciji iz 78. minute v sodelovanju Ibraimija, Tavaresa in Volaša, ki mu je Nita z uspešnim posredovanjem preprečil učinkovit zaključek.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15