Članek
Tekma št. 5 v turški pripravljalni bazi
NK MARIBOR - GYÖRI ETO FC 3:2 (2:0)
Dalibor Volaš, dvakratni strelec
Foto: Drago Wernig
11.2.2015 Pripravljalna tekma, Belek, športni center Susesi. Glavni sodnik: Attila Molnar. Pomočnika: Theodoros Georgiou in Gabor Mayer (vsi Madžarska).

NK MARIBOR: Cotman (od 46. Obradović), Mejač (od 75. Vujčić), Živko (od 75. Pušaver), Arghus, Janža, Hotić, Dervišević (od 75. Filipović), Ndiaye, Vršič (od 46. Dodlek), Volaš (od 46. Tavares), Mendy (od 83. Kramarič). Trener: Ante Šimundža.

GYÖRI ETO FC: Kamenar, Brdarovski, Liptak, Kamber, Ibanez, Stevanović, Patkai, Bucsa, Koltai, Kvilitaia, Priskin. Igrali so še: Rudolf, Njongo, Dinjar, Nagy, Toth, Trajković. Trener: Laszlo Miriuta.

Strelci: 1:0 Volaš (16), 2:0 Volaš (28), 2:1 Priskin (65, 11m), 3:1 Tavares (76), 3:2 Priskin (90, 11m)

Vstopili smo v zaključni del priprav v Beleku. Za uvod v dvojni program je naš nasprotnik devetouvrščeno moštvo madžarskega prvenstva. Na igrišče se je vrnil Arghus, zaradi lažjih poškodb pa so danes mirovali Sintayehu Sallalich, Damjan Bohar in Luka Zahović. Po deževnem jutru se je nebo ob turški obali zjasnilo, dvoboj v večernem terminu je minil brez padavin.

Prvi udarec v okvir vrat v 10. minuti, ko je Janža izvajal prosti strel, vratar Kamenar pa odbil v kot. Prvo priložnost so si pripravili tekmeci, v 14. minuti je Kvilitaia prišel do soočenja z našim vratarjem, toda Cotman s hitrim, uspešnim posredovanjem zmagovalec dvoboja. Nato pa žoga v madžarski mreži, vodstvo v 16. minuti po sodelovanju napadalne naveze v zaključnem delu. Akcijo je začel Vršič s podajo na levo stran do Mendyja, ki je takoj podal na desno, kjer je Volaš neoviran premagal Kamenarja. in petemu je Volaš 12 minut pozneje dodal še šesti gol med pripravljalnim obdobjem. Tokrat je po prostem strelu, ki ga je izvajal Vršič, s spretno potezo usmeril žogo mimo vratarja pod prečko. Nogometaši iz Györa so imeli v 31. minuti priložnost za zmanjšanje zaostanka, Stevanović je uspel poslati žogo mimo Cotmana, vendar jo je pred golovo črto izbil Janža. Pred odmorom pa je bil še enkrat na preizkušnji madžarski vratar, z 18 metrov je Hotić nameril pod prečko, Kamenar pa je uspel odbiti v kot.

Obradović, Dodlek in Tavares so naši trije novi igralci v drugem polčasu, Madžari so opravili dve menjavi. Prav Rudolf kot novinec v nadaljevanju tekme tudi prvi do priložnosti, ob dvoboju z Obradovićem pa je poslal žogo čez prečko. Ob naslednjem poskusu je bil Rudolf natančnejši, v 51. minuti je z roba kazenskega prostora natančno ciljal nasprotni kot, a se je z odličnim posredovanjem izkazal Obradović. Madžari so v 65. minuti zmanjšali zaostanek, iz enajstmetrovke, dosojene po situaciji, ki bi jo madžarski sodnik lahko označil kot prekršek nad Arghusom. Protesti niso zalegli, k žogi je pristopil Priskin in jo z bele točke usmeril v mrežo. Toda šlo je le za začasno zmanjšanje zaostanka, v končnici so se zvrstile nove nevarne situacije pred vrati moštva v zelenem. Prvič je po predložku Hotića in poskusu Tavaresa žoga za nekaj centimetrov zletela ob vratnici, naslednja akcija iste naveze pa je prinesla 3:1. Hotić je po spretni akciji podal do Tavaresa, ki se je ob sprejemu otresel spremstva in zatresel mrežo. To je uspelo tudi Mendyju v 82. minuti po podaji Vilerja, a je bil označen ofsajd, zadetek pa razveljavljen. Prav v zadnjih sekundah pa je madžarski sodnik dosodil še drugo najatrožjo kazen in Priskin je z bele točke zadel za končnih 3:2.

Zadnja preizkušnja v Turčiji bo v četrtek, ob 18.00, proti Partizanu.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15