Članek
Zadnja preizkušnja v Beleku
NK MARIBOR - FK PARTIZAN 1:2 (1:1)
Marcos Tavares med zaključnim dvobojem v Turčiji
Foto: Drago Wernig
12.2.2015 Pripravljalna tekma, Belek, športni center Susesi. Glavni sodnik: Ahmet Esref Sari. Pomočnika: Meric Kucukyilmaz in Gokhan Barcin. Četrti sodnik: Huseyin Simsek (vsi Turčija).

NK MARIBOR: Handanović, Stojanović, Rajčević, Šuler, Viler, Vršič (od 63. Bohar), Filipović, Mertelj, Ibraimi (od 74. Sallalich), Tavares (od 74. Mendy), Volaš (od 63. Zahović). Trener: Ante Šimundža.

PARTIZAN: Kljajić, Stevanović, Bogosavac, B. Ilić, Volkov, Babović, S. Ilić, Lukić, Marković, Marinković, Šaponjić. Igrali so še: Brašanac, Živković. Trener: Marko Nikolić.

Strelci: 0:1 Bogosavac (9), 1:1 Ibraimi (29, 11m), 1:2 Šaponjić (47)

Zadnja preizkušnja v Turčiji je prinesla prvi poraz v dosedanjem delu priprav. Danes v našem moštvu nismo imeli manjkajočih igralcev, zraven so bili tudi Sallalich, Bohar in Zahović, ki so uspešno prestali obremenitve na dopoldanskem treningu. V kadru za tekmo so se tako znašli vsi igralci razen vratarjev Obradovića in Vidica.

Dvoboj se je začel s priložnostjo za Partizan in s takojšnjim vodstvom. Bogosavac je v 9. minuti ušel po desni strani, si z uspešnim sprejemom pripravil položaj za udarec in natančno nameril v levi kot. Beograjski črno-beli so zapretili tudi v 17. minuti, vendar je Stojanović s pravočasnim posredovanjem v kazenskem prostoru ustavil Marinkovića. S selitvijo igre na nasprotno polovico igrišča tudi prva grožnja tekmecem, Volaš si je pred golom iskal obetavno situacijo za zaključek, toda poskus je blokiral Marinković. Med naslednjo akcijo pa je bil Volaš po predložku Vršiča ustavljen s prekrškom in sodnik Esref Sari je pokazal na belo točko. Vlogo izvajalca enajstmetrovke je prevzel Ibraimi, žoga v levi kot za natančen zaključek in 1:1.

Med odmorom brez menjav pri obeh ekipah, ob nadaljevanju tekme pa podobno kot v prvem polčasu Partizan iz prvega udarca v okvir vrat znova do zadetka. Uspela jim je akcija po levi strani, Babović je podal v sredino, kjer se je žoga odbila do Šaponjića in visoki napadalec jo je usmeril v mrežo. Po tem uvodu drugi polčas v znamenju lova na izenačenje. V 69. minuti Ibraimi in Filipović kot začetnika akcije, do udarca z 18 metrov Bohar, vendar je zadel vratarja Kljajića. V končnici je zmanjkovalo svežine, s tem pa tudi natančnosti pri zaključnih podajah. Tekmeci so si na drugi strani priigrali še priložnost v 87. minuti, Brašanac je po predložku Lukića zadel vratnico.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15