Članek
Pripravljalna preizkušnja v Ljudskem vrtu
NK MARIBOR - RUDAR 3:0 (0:0)
Foto: Drago Wernig
21.2.2015 Pripravljalna tekma, Maribor, stadion Ljudski vrt. Glavni sodnik: Alen Borošak. Pomočnika: Tadej Friš in Vidko Karmel.

NK MARIBOR: Handanović, Stojanović, Rajčević, Šuler, Viler (od 60. Janža), Bohar (od 60. Sallalich), Filipović, Ndiaye (od 60. Mertelj), Ibraimi (od 83. Hotić), Tavares (od 60. Zahović), Volaš. Trener: Ante Šimundža.

RUDAR VELENJE: Rozman, Krefl, Džinić, Kašnik, Klinar, Stjepanović, Tolimir, Radujko, Bolha, Kocić, Babić. Igrali so še: Plesec, Jahić, Omerović. Trener: Jernej Javornik.

Strelci: 1:0 Ibraimi (57), 2:0 Volaš (71), 3:0 Džinić (88, avtogol)

Danes bi se po prvotnem tekmovalnem koledarju moralo začeti ligaško tekmovanje, a so bili po preložitvi uvodnega kroga prosti termini zapolnjeni s pripravljalnimi preizkušnjami. Naša izbira je bil dvoboj z velenjskim Rudarjem, v katerem pa sta zaradi poškodb manjkala Dare Vršič in Jean-Philippe Mendy.

Začelo se je s takojšnjo grožnjo velenjskim vratom, v 4. minuti je po predložku Ibraimija z udarcem z glavo iskal vodilni gol Volaš, žoga ob vratnici. Na drugi strani pa prvi poskus Džinića iz prostega strela v 7. minuti, nameril je čez prečko. Dve minuti pozneje pa je Velenjčane rešil okvir vrat. Po podaji Volaša z leve strani v kazenski prostor je Bohar ciljal nasprotni kot, zadel pa vratnico. Vodstvo naše ekipe je naslednji preprečil vratar Rozman, ko je v 34. minuti ob soočenju z Boharjem uspel odbiti žogo v kot. Še eno uspešno posredovanje velenjskega vratarja je zapisano v 39. minuti, ko je z nekaj težavami ukrotil poskus Volaša. Ob prvem udarcu je se je toliko dotaknil žoge, da ji je preprečil pot v mrežo, potem pa jo je v nadaljevanju boja z Volašem uspel ujeti pred golovo črto. Niz priložnosti je zaključil Viler v 45. minuti, ko si je s preigravanjem pripravil položaj za udarec, a se je končalo z novo Rozmanovo obrambo.

Med odmorom brez menjav pri obeh ekipah, za uvod v drugi polčas pa je Rozmana na preizkušnjo spravil Ibraimi. Ob njegovem udarcu v 55. minuti z roba kazenskega prostora je vratar Velenjčanov odbil v kot. Rozman je v naslednji akciji ustavil tudi silovit projektil Tavaresa s 16 metrov, ni pa mogel preprečiti vseh nevarnih situacij. Priložnosti so se vrstile in v 57. minuti je Ibraimi z izjemnim udarcem z razdalje natančno usmeril žogo v desni zgornji kot za 1:0. Prevlada v vijoličastem pa je prinesla povišanje vodstva v 71. minuti. Akcija se je začela s podajo Stojanovića Ibraimiju, ki je v kazenskem prostoru našel Zahovića, ta je podal do Volaša in sledil je njegov natančen zaključek z udarcem v desni kot. V 85. minuti pa sta napadalca zamenjala vlogi, Volaš je podal Zahoviću, ki pa mu je Bolha s posredovanjem pred golovo črto preprečil zadetek. Ob naslednjem poskusu Zahovića se je izkazal vratar Rozman, toda v 88. minuti žoga vendarle še tretjič v velenjski mreži. Kot je izvajal Hotić, Zahović je poslal žogo v sredino, kjer pa jo je Džinić preusmeril v mrežo.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15