Članek
Revija golov v Rogozi
NK MARIBOR - LOKOMOTIVA 5:1 (3:0)
Jean-Philippe Mendy je trikrat natančno nameril
Foto: Drago Wernig
28.3.2015 Rogoza, Pripravljalna tekma. Glavni sodnik Tadej Mežnar. Pomočnika: Bojan Ul in Jure Sužnik.

NK MARIBOR: Obradović, Mejač (od 65. Vršič), Šuler (od 46. Rajčević), Arghus, Janža, Sallalich (od 46. Viler), Dervišević, Vujčić, Bohar, Mendy, Tavares (od 46. Volaš). Trener: Ante Šimundža.

LOKOMOTIVA (ZAGREB): Zelenika, Šporčić, Mrčela, Andrijašević, Leko, Rukavina, Šovšić, Bručić, Begonja, Gržan, Čabraja. Igrali so še: Ceraj, Biljan, Alghoul. Trener: Tomislav Ivković.

Strelci: 1:0 Tavares (33), 2:0 Tavares (41), 3:0 Mendy (45), 4:0 Mendy (53), 4:1 Begonja (66), 5:1 Mendy (75)

Reprezentančni premor smo popestrili s pripravljalno tekmo proti tretjeuvrščeni ekipi hrvaškega prvenstva. Tekmece iz Zagreba smo gostili v Rogozi, seveda v okrnjeni zasedbi. Ob manjkajočih reprezentantih (Ibraimi, Stojanović, Mertelj, Hotić, Cotman) so manjkali tudi poškodovani Filipović, Zahović in Ndiaye, je pa tekmovalne občutke po dolgi odsotnosti zaradi težav s kolenom začel vračati Vršič.

Začelo se je silovito, z nizom napadov proti zagrebškim vratom. Do pete minute je Mendy že uprizoril tri akcije. Najprej je v sredini, pred golom iskal Tavaresa, ki je za korak zamudil, da bi spravil žogo čez golovo črto. V naslednjem napadu pa je Mendy zapretil dvakrat, ob prvem poskusu je Zelenika uspel odbiti žogo, nato pa je Mendy zadel vratnico. Vratar Lokomotive je dobil naslednje soočenje, ko je prišel do obetavnega poskusa v 22. minuti Tavares. Podjetnejšo igro pa so naši nogometaši potrjevali z učinkovitostjo, skupaj kar petkrat.

Dvakrat je do odmora zadel Tavares, prvič po podaji Mendyja in drugič z mojstrskim zaključkom z udarcem čez glavo. Tik pred koncem prvega polčasa je strelsko serijo začel Mendy in spretno zaključil tudi akcijo v 53. minuti. Vmes so gostje iz Zagreba iz enega izmed redkih poskusov zmanjšali zaostanek, ko je zadel Begonja, a je nadaljevanje minilo v slogu celotne tekme. Z dinamičnostjo, kombinatornostjo naše ekipe, ki je narekovala ritem igre. Učinkovito predstavo je še s svojim tretjim golom zaokrožil Mendy po odličnem sodelovanju z Volašem.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15