B-Ekipa
Uspešna sezona za NK Maribor B
PRVAKI TUDI V TRETJI LIGI!
Zbiranje naslovov nima meja: postali smo prvaki tudi v tretjeligaški konkurenci! V prvi sezoni tekmovanja med člani je NK Maribor B končal prvenstvo na prvem mestu, dva kroga pred koncem je bila prednost že nedosegljiva.

Zadnji korak so naši upi naredili na Ptuju, v dvoboju vodilnih so premagali Dravo z 1:0 (1:0). Strelec odločilnega zadetka je bil Anel Hajrić v 40. minuti. V zanimivem obračunu sta ekipi od 12. minute ostali z igralcem manj, izključena sta bila Sirk v našem in Krajnc v domačem moštvu. Nič pa ni vplivalo na želen razplet. Za NK Maribor B so igrali Cotman, Curk (od 90. M. Filipović), Pušaver, Vuklišević, Marjanović, Lorbek, Hotić (od 87. Lazar), Vokić, Sirk, Ploj, Hajrić (od 78. Šauperl).

Žal pa pravila našemu novemu projektu ne dovoljujejo napredovanja, tako da bomo mlade igralce tudi v prihodnji sezoni kalili v severni skupini 3. lige, kot drugouvrščena pa bo Drava dobila priložnost, da se poteguje za drugoligaško vstopnico v kvalifikacijskem boju z najboljšim iz vzhodne skupine.

Kljub potrjenemu prvemu mestu se je nadaljevalo brez preračunljivosti. V predzadnjem krogu je v športnem parku na Taboru naša ekipa zmagala s 3:1 (0:1) proti Radljam, zadetke so dosegli Kramarič (61), Ploj (72) in Šauperl (76). Igrali so Hamer, Curk, Pušaver, Vuklišević, Marjanović, M. Filipović, Lorbek, Kramarič, Šauperl, Ploj, Hajrić.

Zadnji krog bo v soboto, 6. junija. Sezono zaključujemo z gostovanjem pri Fužinarju (Ravne na Koroškem, ob 16.30).
13.krog LESTVICA
STRELCI
Luka Koper
27
Bravo
23
Olimpija
23
Maribor
21
DNŠ Mura
20
Tabor Sežana
16
Celje
12
Domžale
12
Aluminij
11
Radomlje
9