Članek
Poletne priprave 2015: test št. 1
ŠNK RADGONA - NK MARIBOR 0:12 (0:5)
Marwan Kabha debitiral v vijoličastem
Foto: Drago Wernig
20.6.2015 Gornja Radgona, pripravljalna tekma. 1000 gledalcev. Glavni sodnik: Kovačič (Grosuplje). Pomočnika: Topolnik (Ljutomer) in Anželj (Tišina).

NK MARIBOR - prvi polčas: Cotman, Mejač, Pušaver, Šuler, Janža, Sallalich, Vujčić, Vršič, Hotić, Tavares, Mendy. Drugi polčas: Obradović, Stojanović, Rajčević, Vuklišević, Viler, Vokić, Dervišević, Kabha, Bohar, Volaš, Zahović. Trener: Ante Šimundža.

ŠNK RADGONA: Strajnšak, Porš, Hajdinjak, Cvetko, Sovec, Štrakl, Bračič, Lehko, Pintarič, Karba, Adam. Igrali so še: Srt, Vreča, Kaučič, Brunec, Merdaus, Kozar, Kolarič, Haljil. Trener: Robert Petrovič.

Strelci: 0:1 Mendy (1), 0:2 Tavares (22), 0:3 Tavares (31), 0:4 Sallalich (36), 0:5 Mendy (42), 0:6 Volaš (47), 0:7 Porš (49, avtogol), 0:8 Vuklišević (54), 0:9 Sovec (60, avtogol), 0:10 Volaš (66), 0:11 Volaš (71), 0:12 Volaš (73)

Prvi delovni teden med poletnimi pripravami je zaključen s prvo tekmovalno preizkušnjo. Uvajalni dvoboj smo imeli v Gornji Radgoni, 22 igralcev si je ob vračanju občutkov za igro proti moštvu iz I. medobčinske lige Murska Sobota razdelilo po 45 minut.

V našem moštvu so manjkali poškodovani Filipović, Ndiaye in Arghus, ki še vadijo po posebnem programu. Zraven so že vsi trije člani selekcije U-21 (Zahović, Cotman, Hotić), ki so se zaradi reprezentančne akcije vadbi priključili 16. junija. Med vratarji je bil danes premor namenjen Handanoviću, prvo tekmo pa sta izpustila tudi Mertelj in Ibraimi, ki se po dogovoru pridružita soigralcem v ponedeljek na dopoldanskem treningu.

Bil je pravi praznik nogometa v Gornji Radgoni, na tribuni in ob igrišču se je zbralo tisoč ljudi. Začelo se je s hitrim vodstvom, ko je zadel Mendy po podaji Sallalicha. Vmes je Hotiću povišanje vodstva preprečila prečka, za drugi gol je poskrbel Tavares s spretno potezo po predložku Janže. Vratar Strajnšak je s pomočjo vratnice začasno zadržal rezultat pri 0:2, a je enajsterica iz prvega polčasa nadaljevala z učinkovitostjo. Najprej z dvema udarcema z glavo: dvakratni asistent je bil Hotić, mrežo pa sta zatresla Tavares in današnji slavljenec Sallalich. Do odmora je ostalo še dovolj časa za peti gol, znova strelec Mendy, tokrat po podaji Janže.

Po predvidenem načrtu je Ante Šimundža v drugem polčasu poslal na igrišče novo enajsterico, ki je nadaljevala strelsko serijo. Igralo se je v eno smer, ob učinkovitih zaključkih in ob nenehnem obleganju vrat so gostitelji dvakrat preusmerili žogo v lastno mrežo. Pri rešetanju mreže je prednjačil Volaš, ki je zadel štirikrat iz različnih položajev, ob natančnem udarcu z glavo se je med strelce vpisal tudi Vuklišević. Prvih 45 minut v mariborskem dresu pa je odigral Kabha, naš izraelski novinec v zvezni vrsti.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15