Članek
Novice iz Ljudskega vrta pred uradnim začetkom sezone
VSE ZA "TOP" PODOBO DO ASTANE
Še enajst dni do evropske premiere. In še dva dni do uradne otvoritve sezone s tekmo za superpokal. Bližajo se tekmovalni trenutki in ob tej priložnosti smo pripravili novinarsko konferenco z različnimi temami.

Novosti je veliko. Na številnih področjih. Kako so igralci prestali pripravljalno obdobje, je pojasnil trener. “Priprave se prevešajo v drugi del, trenutno vse poteka po načrtih. Fantje delajo dobro, so osredotočeni na svoje obveznosti. Manjše težave se, žal, pojavljajo pri Arghusu in Sallalichu, ostali se vračajo po predvidevanjih. Ndiaye je že v pogonu, Filipović bo od naslednjega tedna. V nedeljo nas čaka prva uradna tekma v novi sezoni, v Kopru proti Kopru so vedno zahtevni dvoboji. Vsi zdravi igralci gredo na pot, želimo se predstaviti v dobri luči,” Ante Šimundža opisuje stanje v ekipi, ki se bo v nedeljo na Bonifiki (začetek ob 20:00) potegovala za prvo lovoriko v sezoni 2015/16.

Športni direktor Zlatko Zahovič je ob druženju z novinarji spregovoril o novicah, povezanih s prestopnim rokom. Marwan Kabha in Abel Gigli nista več edina novinca v Ljudskem vrtu: “Kadrovske zadeve v članskem moštvu smo že predstavili. Pred časom pa smo tudi napovedali, da bomo okrepili mladinsko in kadetsko ekipo z reprezentanti Slovenije. Lahko povem, da smo pripeljali pet novih igralcev. Nogometna šola je zelo pomembna, po številnih uspehih želimo v takšnem slogu nadaljevati. Naši novi člani so Medin Bajrami (letnik 1998, doslej Domžale, štoper) in Sandi Ogrinec (1998, Bravo, vezist), ki bosta igrala za mladinsko, za kadetsko ekipo pa Adis Hodžić (1999, Olimpija, desni bočni), Juš Štusej (2000, Celje, vezist/napadalec, U 16) ter Aljoša Matko (2000, Krka, napadalec/vezist).”

Predstavljeni so bili prihodi, se morda v naslednjih dneh obetajo še kakšni odhodi? “Ne bomo jih dovolili. Maribor je Maribor, ambiciozen klub, ki ima tudi obvezo do naših navijačev igrati v popolni postavi. Delovalo bi neresno, če bi dovolili odhode tik pred začetkom sezone. V klubu bomo naredili vse, da bi bili v najmočnejši postavi za tekmi leta ob začetku evropskih kvalifikacij. Do Astane ne bo odhodov, skušali bomo ostati v tej zasedbi čim dlje,” je ob dodatnem vprašanju poudaril Zlatko Zahovič.

Ob skrbi za nenehen razvoj kluba v vseh segmentih pa se posega tudi po novi metodologiji. O pridobitvi pri nadgradnji strokovnega dela (GPS Tracking sistem) je kondicijski trener članskega moštva Marko Borko povedal: “Poletne priprave so kratke in intenzivne. Tehnologija na področju monitoringa v športu gre hitro naprej, to počne tudi klub in posodablja zadeve iz leta v leto. Dobili smo najnovejši sistem za nadzor srčnega utripa in GPS sistem. S tem imamo vse informacije o igralcih na treningih in pripravljalnih tekmah, lažje načrtujemo treninge in takoj vidimo, kdo je preveč ali morda premalo obremenjen ter tako prilagajamo vadbo vsakemu posamezniku. Najnovejša tehnologija nam omogoča vse podatke, ki jih potrebujemo. O razdaljah, spremembah smeri, količini pretečenega hitrega teka. Deluje na podlagi GPS sistema, podobno kot navigacijske naprave, s tem da vse poteka veliko bolj natančno.“

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15