Članek
Zadnja pripravljalna preizkušnja pred evropskimi kvalifikacijami
NK MARIBOR - KUBAN KRASNODAR 2:2 (0:0)
Marwan Kabha prvič v Ljudskem vrtu
Foto: Drago Wernig
8.7.2015 Maribor, stadion Ljudski vrt. Pripravljalna tekma. 1500 gledalcev. Glavni sodnik: Tadej Mežnar. Pomočnika: Bojan Ul in Uroš Benc.

NK MARIBOR: Handanović, Stojanović, Rajčević, Šuler, Viler, Ibraimi, Kabha (od 82. Dervišević), Mertelj (od 69. Filipović), Vršič (od 69. Bohar), Tavares, Volaš (od 82. Zahović). Klop: Obradović, Janža, Filipović, Mejač, Zahović, Gigli, Dervišević, Hotić, Bohar, Vokić. Trener: Ante Šimundža.

FC KUBAN KRASNODAR: Belenov, Šunjić, Xandao, Bugaev, Rabiu, Bukia, Ignatyev, Melgarejo, Tkachev, Manolev, Balde. Klop: Frolov, Armas, Tlisov, Karetnik, Kalaijan, Kubulov, Bueno, Konovalov, Bucur. Trener: Dmitri Khokhlov.

Strelci: 1:0 Volaš (47), 1:1 Bukia (57), 1:2 Melgarejo (58), 2:2 Ibraimi (72)

Popoldanska nevihta je ogrozila izvedbo, vendar je igrišče ostalo v ustreznem stanju in ni onemogočilo igranja zadnje pripravljalne preizkušnje. Naš nasprotnik je bil ruski prvoligaš Kuban Krasnodar, ki je v prejšnji sezoni zasedel deseto mesto. V našem moštvu še vedno niso nared za nastop Sallalich, Arghus in Mendy, manjkal je zaradi poškodbe tudi Ndiaye, se pa vračata Filipović in Bohar, ki sta uspešno prestala vse napore ob vadbi v zadnjih dneh.

Tekmo, ki je že imela obrise tekmovalnosti, smo začeli odločneje. Za prvi poskus je poskrbel Ibraimi, ko je v 17. minuti z roba kazenskega prostora ciljal nasprotni kot, a ni bil dovolj natančen. V 21. minuti pa je udarec Volaša po podaji Ibraimija vratar Beleov odbil v kot. Še bližje vodstvu smo bili v 30. minuti, ko je Kabha skoraj že lahko začel proslavljati prvi gol v vijoličastem po silovitem udarcu z razdalje, toda ruski vratar je s precej težavami uspel odbiti žogo. Edina grožnja vmes z gostujoče strani v 27. minuti, ko je se je po kotu žoga odbila na rob kazenskega prostora, Rabiu pa jo je usmeril čez prečko. Pred odhodom na odmor in začetkom hujšega naliva pa je še enkrat zapretil Ibraimi, ciljal po tleh, Belenovu pa je uspelo posredovanje z nogo.

Ni pa vratar Kubana mogel ustaviti vseh poskusov. Takoj po vrnitvi iz slačilnic se je žoga znašla v mreži, z leve strani je podal Ibraimi, v kazenskem prostoru pa dober odziv Volaša. Ob njegovem usmerjanju je žoga zadela Bugaeva, spremenila smer in končala na želenem mestu. Po vodilnem zadetku in dobri podobi pa hiter preobrat v režiji ruskih nogometašev. Najprej je zadel Bukia iz prostega strela, nato pa se je izkazal Melgarejo s preigravanjem in natančnim zaključkom z roba kazenskega prostora v desni kot. Ostali smo podjetnejši, po spretni akciji so tekmeci s skupnimi močmi preprečili Vršiču, da bi iz dveh poskusov spravil žogo v mrežo. Smo pa bili na nogah v 72. minuti, po naj potezi tekme. Evrogol Ibraimija po akciji Tavaresa in kratki podaji Stojanovića, z izjemnim udarcem je zabil žogo v levi kot. Imeli smo še obetavno situacijo v 82. minuti po predložku Vilerja in poskusu Tavaresa z glavo, med pozitivnimi spoznanji tekme pa vsekakor velja izpostavii tudi vrnitev Filipovića po neprijetni operaciji ter dolgem premoru (nazadnje je bil na igrišču 15. aprila).
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15