Članek
Damjan Bohar o temeljitih pripravah pred potjo v Kazahstan
PRILAGODILI SE BOMO NA VSE
Damjan Bohar in naša vijol'čna četa v Astano že v ponedeljek
Foto: Drago Wernig
Sobota za regeneracijski trening. In analize storjenega v petkovem večeru. Ni se izšlo z zmagovitim uvodom v prvenstvo, specifika dvoboja med dvema evropskima preizkušnjama je terjala davek.

“Prepoceni smo dobili zadetek, kakršnega ponavadi ne prejmemo. Zato se je v nadaljevanju tekma usmerila po željah gostov iz Zavrča in v nasprotju z našimi. Izenačili smo, v drugem polčasu igrali skoraj na en gol, toda gostje so bili dobro postavljeni, zgoščeni in kljub vsem našim poskusom žoga ni več šla v mrežo. Škoda teh dveh izgubljenih točk,” je Damjan Bohar opisal prvih 90 minut novega ligaškega poglavja, ko smo se potili tudi med spremljanjem tekme.

“Bilo je soparno, s težkimi razmerami za igro. Ampak nismo občutili tega kot težave. Več smo pretekli kot nogometaši Zavrča, to potrjuje naše dobre priprave. Problem je bil v pomanjkanju natančnosti pri udarcih. Sreča nas je zapustila, naj se vrne že v sredo.”

Na sredino tekmo bo ekipa odpotovala že v ponedeljek. Za temeljito prilagajanje na kazahstanske razmere, pogoje za igro, časovno razliko. Prilagajanje na podlago pa se bo začelo že doma. Ekipa bo zadnja treninga opravila na umetni travi. “Imamo lepo popotnico, doma nismo dobili zadetka. Strokovni štab nas bo zelo dobro pripravil, tako da ni nobene bojazni glede obrobnih dogajanj. Prilagodili se bomo na umetno travo in na vse, kar nas čaka tam. Verjamem, da se bomo vrnili domov kot udeleženci tretjega kvalifikacijskega kroga.”

18.krog LESTVICA
STRELCI
Luka Koper
36
Maribor
33
Olimpija
27
Bravo
27
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Celje
21
Aluminij
18
Tabor Sežana
16
Radomlje
16