Članek
kraj
Tolmin
datum
16.09.2015
stadion
ćportni park Brajda
sodnik
Perič Dragoslav
gledalcev
1.300
0:3
OCENI IGRALCE
 
 
 
 
NK Tolmin
NK Maribor
1
Deronja Marko
2
Kucalovič Boban
3
Lipužič Bratuž Jaka
4
ćuligoj Matija
5
Zornik Tine
6
Rakušček Danjel
7
Kadrija Valdrin
8
Kanalec Aljaž
9
Osuji Bede Amarachi
10
Sokanovič Dejan
11
Sokanovič Dalibor
trener: Kanalec David
33
Jasmin Handanović
3
Erik Janža
5
Željko Filipović
17
Dalibor Volaš
21
Amir Dervišević
22
Dare Vršič
30
Petar Stojanović
31
Daniel Vujčić
39
Damjan Bohar
70
Aleš Mertelj
95
Marko Janković
trener: Jurčič Krunoslav
 
Pokal Slovenije, osmina finala
TOLMIN - NK MARIBOR 0:3 (0:0)
Aleš Mertelj: namen dosežen, gremo v četrtfinale
Foto: Drago Wernig
16.9.2015 Tolmin, športni park Brajda. Pokal Slovenije, osmina finala. 1300 gledalcev. Glavni sodnik: Dragoslav Perić. Pomočnika: Rafael Ajdovec (oba Kranj) in Goran Mikača (Višnja Gora). Delegat: Otmar Komel (Renče).

TKK TOLMIN: Deronja, Kucalović, Lipužič Bratuž (od 77. Rojc), Šuligoj, Zornik, Rakušček (od 62. Kavčič), Da. Sokanović, Osuji, Kanalec, Kadrija (od 62. Kauber), De. Sokanović. Klop: Rutar, Slavec, Ogrič, Rojc, Mrak, Kauber, Kavčič. Trener: David Kanalec.

NK MARIBOR: Handanović, Stojanović (od 59. Bajde), Mertelj, Filipović, Janža, Dervišević, Vršič (od 75. Hotić), Vujčić, Janković (od 67. Vokić), Bohar, Volaš. Klop: Cotman, Vuklišević, Hotić, Vokić, Ibraimi, Bajde, Tavares. Trener: Krunoslav Jurčić.

Strelci: 0:1 Volaš (47), 0:2 Dervišević (51), 0:3 Bajde (72)

Rumeni karton: Kanalec (29), Vujčić (65), Vokić (68)

Rdeči karton: Filipović (89)

Drugo zaporedno gostovanje. Po soboti v Novi Gorici je bila sreda namenjena gostovanju v Tolminu. Ekipa se je odpravila na prizorišče v torek, zaradi lažjih poškodb in da ne bi tvegali morebitnih večjih zapletov se je poseglo po nekaj rotacijah. Doma so ostali Šuler, Viler, Mendy, Sallalich in Kabha, izven kadra sta ob Rajčeviću še vedno tudi Ndiaye in Gigli. V Zgornjem Posočju je prihod slovenskega prvaka poskrbel za pravi nogometni praznik, ki ga je žal nekoliko pokvaril močan naliv pred začetkom tekme.

Kljub temu pa je boj za pokalni četrtfinale spremljalo 1300 gledalcev. Na razmočenem igrišču so se gostitelji odločili za obrambno igro z ostrimi posredovanji in priložnost za presenečenje iskali v protinapadih. Prvi polčas je minil ob pobudi našega moštva, ki pa ni bila izražena z učinkovitim zaključkom. Med iskanjem poti do mreže je Volaš v 20. minuti po predložku Jankovića s kota usmeril žogo mimo vrat, povratnika v ekipo je med prodorom v 35. minuti ustavil domači branilec Šuligoj, še ena obetavna situacija po kotu, ki ga je izvajal Janković, je ostala zabeležena v 42. minuti, Volašev poskus z glavo ni bil natančen.

Takoj po vrnitvi iz slačilnic pa vse po načrtih. Najprej so gostitelji prvič usmerili žogo v okvir vrat v 46. minuti, ko je po podaji Osujija z desne strani v kazenskem prostoru ciljal Dalibor Sokanović, Handanović ni dovolil presenečenja in je žogo ujel. Potem pa dva zaporedna zadetka naših nogometašev... Za vodstvo je poskrbel Volaš z natančnim udarcem z glavo po prodoru in predložku Stojanovića, le štiri minute pozneje je zadel še Dervišević. Z dobro odmerjenim udarcem iz prostega strela, z 22, 23 metrov. V nadaljevanju tekme sta priložnost dobila tudi Bajde in Vokić, prav Bajde pa je v navezi z Vršičem izpeljal naj akcijo tekme. V 72. minuti za 0:3. Po dvojni podaji, s spretno asistenco Vršiča, je Bajde preigral vratarja in potisnil žogo čez golovo črto. V končnici je priložnost dobil tudi Hotić, ob mirnem nadzoru nad dogodki pa je žal v 89. minuti rdeči karton dobil Filipović, ko je s prekrškom kot zadnji igralec ustavil prodor Osujija in tako ne bo imel pravice nastopa v soboto v Zavrču.

Žreb četrtfinalnih parov bo v petek.

32.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
35
Olimpija
30
Luka Koper
28
Maribor
27
Bravo
25
Domžale
20
DNŠ Mura
18
Aluminij
16
Radomlje
13
Rogaška
12