Članek
Gostovanje v Tolminu prineslo več koristnih spoznanj
NAPREDOVANJE IN POMEMBNE INFORMACIJE
Gregor Bajde: v Tolminu je zabil prvi gol v mariborskem dresu
Foto: Drago Wernig
Prvo oviro v pokalnem tekmovanju smo preskočili. Drugoligaš Tolmin se je izkazal za žilavega, bojevitega nasprotnika, toda kakovostna razlika je prišla do izraza in dobila potrditev s tremi goli v domači mreži.

“Zadovoljen sem, kako so se odzvali fantje, ki so dobili priložnost. Posegli smo po rotaciji, saj bomo potrebovali svežino v naslednjem obdobju, ko si bodo sledile tekme vsake tri dni. Imeli smo opravka z discipliniranim nasprotnikom in bili dovolj potrpežljivi. Vedeli smo, da bo pri njih prišlo do padca zbranosti in to se je tudi zgodilo. Po vodilnem golu je vse bilo lažje,” je po potrditvi pokalnega napredovanja dejal Krunoslav Jurčić, ki je upošteval tudi tekmovalni koledar v naslednjih tednih in odpočil nekatere igralce.

Načrt, predviden za gostovanje v Zgornjem Posočju, je uspel. Da pa ni v celoti, je izzval zaplet pred koncem tekme. Z izključitvijo Željka Filipovića, ki bo moral izpustiti dvoboj v Zavrču. “Vse je bilo lepo do trenutka, ko smo dobili rdeči karton. To mi je zelo spremenilo razpoloženje, saj je bil Filipović v zadnjih tekmah med najboljšimi, če ne najboljši igralec. Ampak sedaj je, kar je. Moramo poiskati rešitev in prepričan sem, da bo tisti, ki ga bo zamenjal, izpolnil zahteve. Ostaja pa spoznanje, da sem v Tolminu dobil pomembne informacije o tem, kdo lahko v večji ali manjši meri izpolni zahteve. S tem pa lahko razširimo krog kandidatov za naslednje tekme.”

32.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
35
Olimpija
30
Luka Koper
28
Maribor
27
Bravo
25
Domžale
20
DNŠ Mura
18
Aluminij
16
Radomlje
13
Rogaška
12