Članek
Pripravljalna tekma v Ljudskem vrtu
NK MARIBOR - SLAVEN BELUPO 2:0 (0:0)
Dalibor Volaš zadel za končnih 2:0
Foto: Drago Wernig
10.10.2015 Pripravljalna tekma, stadion Ljudski vrt. Sodnik: Šorli (Maribor).

NK MARIBOR: Handanović, Pušaver, Mertelj, Gigli, Viler, Dervišević, Sallalich, Vršič, Bohar, Mendy, Tavares. Igrali so še: Obradović, Janža, Mejač, Vuklišević, Vujćić, Volaš, Hodžić in Celar.

SLAVENEN BELUPO: Rozman, Mikulić, Barič, Štiglec, Galović, Crepulja, Savić, Paracki, Delič, Jambor, Križman. Igrali so še: Ozobić, Marcijuš, Arap, Marković in Halilović. Trener: Željko Kopić.

Strelca: 1:0 Celar (62), 2:0 Volaš (66).

Rumeni karton: Janža (88).

Kljub reprezentančnemu premeru zelenica Ljudskega vrta tudi ta konec tedna ni mirovala. Po vrnitvi s kratkih priprav v Moravskih Toplicah ekipa nadaljuje z vadbo v domačem okolju. Da se ohranja tekmovalni ritem, so se naši nogometaši v pripravljalnem dvoboju pomerili s hrvaškim prvoligašem Slavenom Belupom iz Koprivnice.

Zaradi birokratskih težav se je tekma žal odigrala pred praznimi tribunami, a to ni zmanjšalo vneme nogometašev na igrišču. Še posebej se je prvih minut po poškodbi razveselil Abel Gigli, ki se je po daljšem času znova znašel v začetni enajsterici. Ob odsotnosti reprezentantov (Petar Stojanović, Gregor Bajde, Aljaž Cotman in Dino Hotić so v mladi slovenski reprezentanci, Agim Ibraimi v makedonski članski izbrani vrsti, Marko Janković pa je s črnogorsko selekcijo do 21 let) ter poškodovanih Šulerja in Kabhe, so priložnost za dokazovanje dobili tudi nekateri mlajši fantje. Tako je na desnem bočnem položaju tokrat zaigral Pušaver, mladi Vuklišević, Vujčić, Hodžić in Celar pa so pričeli iz klopi za rezervne nogometaše.

Uvodoma so sicer prvi zapretili gostje preko Križmana, ki je zgrešil vrata Handanovića. Vijoličasti so odgovorili že v deveti minuti, ko se je Bohar znašel v obetavni priložnosti, veselje pa mu je z obrambo preprečil Slovenec v vratih Koprivničanov, Matjaž Rozman. Ta se je izkazal tudi nekaj minut kasneje ob poskusu Giglija z glavo. Po nekoliko mirnejšem nadaljevanju je naša ekipa znova stisnila hrvaške nogometaše v njihov kazenski prostor, vratar Rozman pa jim je tik pred odmorom, z zanesljivim posredovanjem ob poskusih Mendyja in Vršiča, zagotovil mirnejše nadaljevanje.

V drugi polčas smo krenili s precej spremenjeno zasedbo, medtem ko na drugi strani trener Kopić še ni takoj posegel po menjavah. Tako so gostje vendarle uprizorili nekaj nevarnejših napadov, ki pa za vratarja Obradovića niso predstavljali resnejše grožnje. V nadaljevanju pa je vendarle prišla do izraza zagnanost v naših vrstah. Najprej je natančno podajo Mejača iznajdljivo izkoristil 16-letni Celar, ki je tako zadel že ob debiju v članskem moštvu, štiri minute kasneje pa je podajo Vukliševića v gol preusmeril Volaš. Gostje so si do konca nadvse prizadevali znižati zaostanek, a jim je namero z nekaj izjemnimi posredovanji preprečil Obradović.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15