Članek
Iz Celja v Velenje: v sredo ob 18. uri prva tekma četrtfinala pokala Slovenije
ZA POLFINALE IN RAZPOREDITEV MOČI
Željko Filipović
Foto: Drago Wernig
Iz Celja v Velenje. Popotovanje po Sloveniji nadaljujemo s pokalnim gostovanjem, v dvoboju z Rudarjem si bomo skušali priigrati boljše izhodišče pred povratnim obračunom, ki bo prihodnjo sredo v Ljudskem vrtu.

Boj za polfinale bo zadnja preizkušnja pred derbijem in del neizprosnega niza, ki sledi do 31. oktobra. Ali to pomeni tudi možnost določenih rotacij v enajsterici? V napovedniku sredine tekme (začetek ob 18. uri) Krunoslav Jurčić pravi: “Prva naslednja je vedno najpomembnejša. Ob tem je pokal tekmovanje s svojimi zakonitostmi. Dvoboj v Velenju še ne odloča o zmagovalcu, razplet gledamo skozi zgodbo dveh tekem. Ko gre za pokal, ni zanesljivih zmag niti proti nižjeligašem, kaj šele proti tekmecu, kot je Rudar, zato moramo vse razpoložljive moči usmeriti k dogajanju v sredo. Šli bomo v rotacije, saj želimo odpočiti tiste, ki so v zadnjem času več igrali. Priložnost pa nameniti igralcem, ki so imeli manjšo minutažo. Moramo upoštevati spoznanje, da je bilo v zadnjem času precej tekem in tudi treningov na zahtevnih igriščih, treba je paziti na te zadeve. Pri sestavi moštva pa ne gre za derbi, ampak za razporeditev moči ob seriji tekem v celotnem prihodnjem obdobju.”

Načrt za Velenje ni nič drugačen kot pred prejšnjimi tekmami. Analiza nasprotnika, trening, karantena. Med zaključnimi pripravami se ničesar ne prepušča naključju, trener v napovedniku pokalnega obračuna poudarja: “Rudar je ekipa z željo po igri, s številnimi tehnično podkovanimi posamezniki in z ustrezno agresivnostjo. Za nas je dobrodošlo spoznanje, da so se vrnili igralci, ki so vmes manjkali, kar nam omogoča večji izbor. Ob tem imamo številne mlade nogometaše, ki so že pokazali, da lahko prevzamejo breme. In ga bodo prevzeli. Vsi v naši slačilnici imajo polno zaupanje, dobro so delali na treningih in igrali tekmah B ekipe ali na pripravljalnih preizkušnjah. Ne glede na sestavo moštva ni razloga, da ne bi v Velenju izpolnili zahtev in prikazali, kar je Maribor prikazoval v zadnjem obdobju.”
 23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
53
Olimpija
43
Domžale
34
Aluminij
33
Celje
33
DNŠ Mura
29
Gorica
25
Triglav
25
Rudar
24
Krško
16