Članek
kraj
Maribor
datum
31.10.2015
stadion
Ljudski vrt
sodnik
Skomina Damir
gledalcev
3.000
7:1
VIDEO
OCENI IGRALCE
 
 
 
 
NK Maribor
NK Rudar
33
Jasmin Handanović
4
Marko Šuler
5
Željko Filipović
8
Sintayehu Sallalich
9
Marcos Magno Morales Tavares
10
Agim Ibraimi
20
Gregor Bajde
22
Dare Vršič
24
Marwan Kabha
28
Mitja Viler
30
Petar Stojanović
trener: Krunoslav Jurčić
13
Matej Radan
4
Kašnik David
8
Trifković Damjan
12
Babić Stjepan
19
Bolha Klemen
21
Tolimir Nikola
23
Ihbeisheh Jaka
26
Elvedin Džinić
33
Babić Mario
44
Žitko Matic
45
Grgić Damir
trener: Jernej Javornik
 
Ljudski vrt v znamenju golov in stoječih ovacij
NK MARIBOR - NK RUDAR 7:1 (5:1)
Gregor Bajde ob reviji golov prvič med strelci tudi v Ljudskem vrtu
Foto: Drago Wernig
31.10.2015 Maribor, stadion Ljudski vrt. Prva Liga Telekom Slovenije, 16. krog. 3000 gledalcev. Glavni sodnik: Damir Skomina (Koper). Pomočnika: Robert Vukan (Gornja Radgona) in Tomislav Pospeh (Ljubljana). Četrti sodnik: Goran Mikača (Višnja Gora). Dodatna sodnika za goloma: Roberto Ponis (Koper) in Dragoslav Perić (Kranj). Delegat: Danilo Kacijan (Cankova).

NK MARIBOR: Handanović, Stojanović, Filipović, Šuler, Viler, Kabha, Vršič (od 54. Mertelj), Sallalich (od 79. Bohar), Ibraimi, Bajde, Tavares (od 66. Mendy). Klop: Obradović, Gigli, Mejač, Mertelj, Bohar, Mendy, Volaš. Trener: Krunoslav Jurčić.

RUDAR VELENJE: Radan, Žitko, Džinić, Kašnik, Ihbeisheh (od 54. Jahić), Bolha, Tolimir, S. Babić, Trifković, M. Babić (od 77. Črnčič), Grgić (od 57. Eterović). Klop: Čretnik, Jahić, Pišek, Prašnikar, Krcić, Črnčič, Eterović. Trener: Jernej Javornik.

Strelci: 0:1 Trifković (2), 1:1 Ibraimi (4), 2:1 Bajde (30), 3:1 Tavares (38), 4:1 Tavares (39), 5:1 Filipović (45), 6:1 Sallalich (50), 7:1 Mendy (89)

Rumeni karton: S. Babić (22), Viler (63), Žitko (64)

Znova smo v Ljudskem vrtu. In znova je na drugi strani Rudar. V sredo za napredovanje v polfinale pokalnega tekmovanja, danes za prvenstvene točke. V primerjavi s sredo imamo eno spremembo v začetni enajsterici (Bajde namesto Mendyja), začetni sodniški žvižg pa bo 15 minut prej. Tokrat ob 17:45.

Potek tekme
1' - prvi s sredine igrišča gostje, v Ljudskem vrtu nas je 3000

0:1 Trifković (2)
In gostje tudi prvi do zadetka, iz prve akcije. Ob desni stranski črti nismo dočakali prekrška nad Sallalichem, akcija se je nadaljevala, Trifković in Grgić sta z dvojno podajo prišla do obetavne situacije in Trifković je ob soočenju s Handnaovićem žogo poslal v mrežo.

1:1 IBRAIMI (4)
Toda mreža se je takoj zatresla tudi na drugi strani, izenačenje! Bajde je prispeval natančno globinsko podajo za Tavaresa, ki je podal v sredino do Ibraimija in sledil je rutinski zaključek.

15' - po silovitem začetku zdaj obdobje brez izrazitejših priložnosti, a ob pobudi našega moštva
18' - po podaji Bajdeta zdaj z roba kazenskega prostora do udarca Vršič, ni bil natančen
23' - naslednja grožnja velenjskim vratom, tokrat Sallalich, žoga mimo leve vratnice
24' - priložnost za 2:1, Stojanović je po prodoru po desni strani podal v sredino, Bajde se je brez obotavljanja odločil za udarec, a je žoga zletela mimo leve vratnice

2:1 BAJDE (30)
Vodstvo! Nova spretna akcija je prinesla novo veselje na tribunah... Stojanović je švignil po desni strani, podal pred gol, kjer Vršič ni uspel zadeti žoge, je pa za njim dokončal akcijo Bajde.

33' - ni veliko manjkalo do tretjega gola... Tokrat se je Stojanović odločil za udarec z 20 metrov, Radan je odbil žogo, le do Kabhe, ki ga je žoga zadela in se kotalila proti mreži, vendar jo je gostujoči vratar še uspel ujeti pred golovo črto

3:1 TAVARES (38)
Slavje št. 3! Po udarcu Vršiča je vratnica žogi preprečila pot v mrežo, a jo je spravil na želeno mesto Marcos Tavares.

4:1 TAVARES (39)
Kapetan v naslednji akciji zadel še enkrat: po podaji Sallalicha je Vršič popeljal žogo v kazenski prostor in z desne strani podal v sredino, Tavares pa z golgeterskim odzivom poskrbel za 4:1!

5:1 FILIPOVIĆ (45)
V slačilnico s 5:1!!! Bilo je dovolj časa še za peti gol, fenomenalnih 45 minut je zaokrožil Željko Filipović, ki je bil v slogu napadalca na pravem mestu, ko se je žoga odbila po poskusu Sallalicha. Ljudski vrt je s stoječimi ovacijami pospremil z igrišča ekipo v vijoličastem!

KONEC PRVEGA POLČASA

46' - začetek drugega polčasa brez sprememb v ekipah

6:1 SALLALICH (50)
Ni še konec rešetanja velenjske mreže, gol št. 6! Asistent z globinsko podajo Marwan Kabha, strelec pa z natančno odmerjenim udarcem Sintayehu Sallalich.

54' - naslednji aplavz zdaj ob menjavi, z igrišča Vršič, v igro Mertelj, ki bo zavzel štoperski položaj, Filipović pa se seli v zvezno vrsto
62' - centimetri so preprečili 7:1... Ibraimi je po spretnem preigravanju podal pred gol, Kabha visoko skočil, žoga pa je po udarcu z glavo zadela prečko
65' - velenjski vratar ima še vedno polne roke dela, najprej je odbil žogo čez prečko v kot po prostem strelu Ibraimija, po kotu pa žogo do Tavaresa, po njegovem udarcu pa obramba Radana
66' - z aplavzom z igrišča tudi kapetan, Tavares je prepustil kapetanski trak Filipoviću, mesto v konici napada pa Mendyju
68' - po dolgem času grožnja gostov, z razdalje je ciljal M. Babić, Handanović je žogo odbil, v nadaljevanju akcije pa je ob podaji v sredino Šuler izbil žogo pred Eterovićem
74' - nismo se ustavili, po novi akciji do udarca v kazenskem prostoru Kabha, Radan je odbil v kot
79' - navdušeni navijači so z aplavzom pospremili z igrišča tudi Sallalicha, v končnici bo namesto njega priložnost dobil Bohar

7:1 MENDY (89)
Sedmica! Revijo golov je v velikem slogu zaokrožil še Mendy, ki je po podaji Boharja prišel do soočenja z velenjskim vratarjem in z izjemnim udarcem mimo Radana zabil žogo v mrežo.

90' - minuta sodniškega podaljška
KONEC TEKME

32.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
35
Olimpija
30
Luka Koper
28
Maribor
24
Bravo
22
DNŠ Mura
18
Domžale
17
Aluminij
15
Radomlje
13
Rogaška
11