Članek
kraj
Maribor
datum
05.12.2015
stadion
Ljudski vrt
sodnik
Kajtazović Nejc
gledalcev
2.000
6:0
VIDEO
OCENI IGRALCE
 
 
 
 
NK Maribor
NK Krško
33
Jasmin Handanović
3
Erik Janža
8
Sintayehu Sallalich
10
Agim Ibraimi
13
Abel Gigli
14
Jean-Philippe Mendy
20
Gregor Bajde
22
Dare Vršič
24
Marwan Kabha
30
Petar Stojanović
70
Aleš Mertelj
trener: Krunoslav Jurčić
1
Zalokar Marko
7
Volarič Luka
9
Poljanec David
12
Sikošek Gregor
15
Urbanč Dejan
17
Štefanac Luka
19
Drnovšek Miha
20
Pavič Luka
22
Perković Marko
30
Jakolić Marko
70
Žinko Luka
trener: Tomaž Petrovič
 
Zadnja letošnja tekma v Ljudskem vrtu v znamenju revije golov
NK MARIBOR - KRŠKO 6:0 (3:0)
5.12.2015 Maribor, stadion Ljudski vrt. Prva Liga Telekom Slovenije, 21. krog. 1800 gledalcev. Glavni sodnik: Nejc Kajtazović. Pomočnika: Matej Žunič (oba Kranj) in Dejan Povšnar (Zagorje ob Savi). Četrti sodnik: Vojko Goričan (Loče pri Poljčanah). Delegat: Stojan Bole (Sežana).

NK MARIBOR: Handanović, Stojanović, Mertelj, Gigli, Janža, Kabha (od 59. Vujčić), Sallalich, Vršič (od 46. Hotić), Ibraimi (od 66. Bohar), Bajde, Mendy. Klop: Obradović, Viler, Dervišević, Vujčić, Hotić, Bohar, Volaš. Trener: Krunoslav Jurčić.

NK KRŠKO: Zalokar, Drnovšek, Štefanac (od 53. Slivšek), Volarič (od 65. Blažinčič), Jakolić, Perković, Žinko, Sikošek (od 81. Kožar), Ubranč, Pavič, Poljanec. Klop: Račič, Jurečič, Petranić, Slivšek, Blažinčič, Petric, Kožar. Trener: Tomaž Petrovič.

Strelca: 1:0 Mendy (6), 2:0 Mendy (21), 3:0 Bajde (27), 4:0 Bajde (57), 5:0 Bajde (58), 6:0 Mendy (69)

Rumeni karton: Gigli (16), Sikošek (55)

Zapiramo vrata Ljudskega vrta. Zadnja tekma letos na domačem igrišču, na kateri ni dileme, kakšni so naši nameni. Po nove točke v okrnjeni zasedbi, saj manjkajo kaznovani Tavares, Filipović in Šuler, zaradi poškodb še niso v kadru Rajčević, Mejač in Nidiaye. Začetek dvoboja ob 17:30.

Potek tekme
1' - s kapetanskim trakom je moštvo popeljal na igrišče Aleš Mertelj

1:0 MENDY (6)
Gooool! Začetek po najlepšem scenariju, s hitrim vodstvom. Za veselje na tribunah sta poskrbela Ibraimi in Mendy. Ibraimi je ob skupnem pritisku odvzel žogo Perkoviću, Mendy pa je v nadaljevanju poskrbel za silovit zaključek, z natančnim udarcem z 18 metrov z levo nogo v desni kot.

11' - na drugi strani priložnost za goste, brez ofsajda ob podaji proti Poljancu, ki je prišel do soočenja z našim vratarjem, toda odlično posredovanje Handanovića, ki je odbil v kot
16' - rumeni karton Gigli, s prekrškom je ustavil poskus protinapada Poljanca
20' - drugi poskus gostov pa je prinesel obetavno situacijo, po predložku Poljanca udarec Volariča, zadel je prečko

2:0 MENDY (21)
Goool! Stopnjevanje ritma za povišanje vodstva: Ibraimi je podal do Stojanovića, ki se je v kazenskem prostoru odločil za udarec, vratar Zalokar je žogo preusmeril v vratnico, a se je odbila nazaj proti sredini in Mendy jo je s takojšnjim odzivom potisnil v mrežo.

3:0 BAJDE (27)
Goool! Gostujoča mreža se je zatresla še tretjič, tokrat je Sallalich podal na levo stran do Bajdeta, ki je s samostojno akcijo prišel do dovolj močnega udarca, da vratar Zalokar ni uspel preprečiti žogi pot v mrežo.

31' - med napadom nogometašev Krškega do zaključka Pavič, v tem poskusu ni bilo dovolj moči za resnejšo grožnjo
41' - mreža gostov se je zatresla še četrtič, toda zadetek ni priznan... Ibraimi je izvajal prosti strel, Gigli dobil zračni dvoboj in podal do Mendyja, ki je tudi z glavo natančno nameril v desni zgornji kot, a je zadetek razveljavljen, sodniki so pokazali, da je Gigli med skokom naredil prekršek
45' - minuta sodniškega podaljška
KONEC PRVEGA POLČASA

46' - v drugi polčas z novim igralcem, namesto Vršiča v igri Hotić
47' - z dovolj energije pa se nadaljuje pri napadalni usmerjenosti, priložnost bi nam skoraj ponudil gostujoči vratar, ki je imel nekaj težav pri ustavljanju žoge, a jo je nato vendarle še uspel izbiti pred Mendyjem, da se naš napadalec ni mogel sam sprehoditi do gola
48' - Mendy v želji po tretjem zadetku na tekmi znova do udarca pred golom, po podaji Hotića, žoga mimo vratnice
49' - kakšen prizor... Po predložku Janže do udarca z glavo Mendy, žoga je zadela levo vratnico, se odbila v desno vratnico, toda ni prečkala golove črte, neverjetno...

4:0 BAJDE (57)
Goool! Ne ustavljamo se, Bajde se je zdaj izenačil z Mendyjem. Drugi današnji gol je zabil po izjemni akciji. Ob podaji Sallalicha je Bajde takoj podal na levo stran do Janže, ki mu je s povratno podajo po tleh vrnil žogo in Bajde je s silovitim zaključkom v desni spodnji kot poskrbel za novo veselje na tribunah.

58' - gostje v želji po častnem zadetku, po protinapadu do udarca Slivšek, Handanović je z zanesljivim posredovanjem žogo ujel

5:0 BAJDE (58)
Goool! In Bajde je takoj prevzel "vodstvo" v strelskem dvoboju razpoloženih napadalcev, tokrat je pozorno spremljal akcijo, ko je po udarcu Ibraimija gostujoči vratar odbil žogo, pritekel je Bajde in poslal žogo čez golovo črto.

59' - priložnost za minute zdaj tudi za Vujčića, z igrišča Kabha
66' - in še tretja menjava, Ibraimija je zamenjal Bohar

6:0 MENDY (69)
Goool! 1, 2, 3 Mendy... Pri treh golih je zdaj tudi Mendy, po akciji, ko je pred gol podal Sallalich, gostom ni uspelo izbijanje, žoga do Mendyja, ki jo je brez obotavljanja zabil pod prečko.

KONEC TEKME
20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8