Članek
Dvojna predstavitev novincev za spomladanski del sezone
PALČIČ IN RAHMANOVIĆ NAŠA NOVA ČLANA
Foto: vidrihmiha.si
Do konca jesenskega dela sezone preostaja še 90 minut, pred gostovanjem v Kopru pa je znana že prva kadrovska novica za spomladanski del sezone. Natančneje, dvojna novica. Na današnji novinarski konferenci v klubskih prostorih smo namreč izpeljali dvojno predstavitev. Matej Palčič in Amar Rahmanović sta novinca v Ljudskem vrtu, a vsem dobra znanca s slovenskih igrišč, kot dosedanja nogometaša Kopra.

Matej Palčič (rojen 21.6.1993) je zbral 95 prvenstvenih nastopov in dosegel osem zadetkov, čeprav je njegov igralni položaj ob desni stranski črti obrambne vrste. Amar Rahmanović (rojen 13.5.1994) je imel več predhodnih postaj (Sloboda Tuzla, Novi Pazar, Olimpic Sarajevo, Istra), nazadnje pa je nosil koprsko majico in na naših prvoligaških igriščih v vlogi vezista odigral 24 tekem ter se štirikrat vpisal med strelce. Tako kot Matej v slovenskih je bil tudi Amar v vseh mlajših reprezentančnih selekcijah Bosne in Hercegovine, vključno z U-21.

Oba bosta z ekipo od začetka zimskih priprav, uvodni del spoznavanja z načinom dela pa je predviden že v tem zadnjem delovnem tednu v letu 2015. Palčič si je za igranje v vijoličastem izbral št. 29, Rahmanović 11. Pogodbi sta veljavni tri leta in pol.

“Občutki so fenomenalni, vesel sem, da lahko pomagam klubu k uresničitvi ciljev. Sprejem vseh v Ljudskem vrtu je bil izjemen, se že veselim začetka zimskih priprav in spomladanskih nastopov. V tej sezoni bo težje priti do želenih trofej, a smo sposobni narediti vse, kar je v klubskih načrtih,” je med predstavitvijo dejal Matej Palčič, ki je vmes uspešno okreval po poškodbi kolena. “Poškodba je preteklost, že zdaj lahko vadim s polno obremenitvijo. Zimske priprave bom lahko začel po predvidenem program, brez zapletov. Dobil sem priložnost in želim jo izkoristiti.”

Amar Rahmanović v prvem nastopu v vlogi igralca NK Maribor: “Prvi vtisi so odlični. Dobil sem klic športnega direktorja Zlatka Zahoviča, se odzval in hitro smo se dogovorili za sodelovanje. Dileme ni bilo v nobenem trenutku. Zdaj mi preostane le, da se dobro pripravim in skušam pomagati ekipi v nadaljevanju sezone. Osredotočen sem le na obveznosti v vijoličastem, cilji so znani, naloge razdeljene. Konkurenca je res velika. Maribor pa je velik klub, ki za uresničitev ciljev potrebuje veliko igralcev. Ampak konkurenca je zdrava. Prisili te, da delaš več in s tem nimam težav. Le to prinaša napredek, ki si ga vsi želimo.”

 19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15