Članek
Projekt pomlad 2016 se je začel s skupno večerjo, jutri že dva treninga v Ljudskem vrtu
NA ZBORU 29 IGRALCEV
Ob zboru ekipe se je od soigralcev prišel poslovit Petar Stojanović
Foto: vidrihmiha.si
Projekt pomlad 2016 se je začel. Vmes je minilo 27 dni brez druženja in aktivnosti v vijoličastem, od nedeljskega večera pa imamo ekipo spet zbrano na enem mestu. Premor po polovici sezone je končan, baterije so napolnjene in po osvežitvi v skladu z natančno opredeljenim delovnim programom vstopamo v novo poglavje.

Skupna večerja pomeni zdaj že tradicionalno uvodno dejanje. Prizorišče se ne spreminja, restavracija Novi svet je tudi tokrat gostila nogometaše, strokovni štab in predstavnike vodstva kluba. Po dogovoru na zboru moštva ni manjkal nihče od predvidenih udeležencev. S pristnimi pozdravi in nasmeški na obrazih ob ponovnem srečanju smo se podali na novo pot, ki jo začenja 29 nogometašev. K mizam so sedli Handanović, Cotman, Obradović, Rajčević, Šuler, Živko, Viler, Janža, Mejač, Mertelj, Kabha, Filipović, Vujčić, Ibraimi, Bohar, Dervišević, Ndiaye, Sallalich, Vršič, Janković, Vokić, Moravac, Tavares, Mendy, Bajde, Volaš, Celar in seveda tudi oba novinca, Matej Palčič ter Amar Rahmanović, ki smo ju že predstavili pred koncem jesenskega dela sezone, ob začetku novega poglavja pa bosta od prvega dne v družbi novih soigralcev. Gigli bo po dogovoru zaradi poškodbe z aktivnostmi začel pozneje. Iz nogometne šole je v člansko vrsto premeščen tudi obetavni napadalec Žan Celar, na seznamu igralcev, ki so v decembru vadili pod taktirko Krunoslava Jurčića, spomladi ne bo štirih nogometašev. Petar Stojanović je ob donosnem prestopu postal postal član zagrebškega Dinama, Dino Hotić, Damjan Vuklišević in Robert Pušaver pa bodo v statusu posojenih igralcev do konca maja nastopali za Krško. Prav tako napadalec mladinske ekipe Martin Kramarič.

Igralci so s strani strokovnega štaba dobili napotke za prvi delovni dan, saj se takoj začenja v polnem obsegu. Z dvema treningoma. Uvodni bo v Ljudskem vrtu v ponedeljek ob 10.00. Začetni del vadbe bo potekal v domačem okolju, s kombinacijo dela v telovadnici in na igrišču, 18. januarja pa se bo ekipa odpravila v pripravljalno bazo v Moravskih Toplicah.
 19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15