Članek
Četrti novinec v zimskem prestopnem roku je 21-letni mladi reprezentant Albanije
V VIJOLIČASTEM TUDI VALON AHMEDI
"Že med igranjem v Celju sem spoznal, da je Maribor najboljši klub v Sloveniji."
Foto: Drago Wernig
Sestavljanje kadrovskega mozaika v projektu vijol'čne pomladi še ni končano. Naš novi član je Valon Ahmedi, še en znan obraz s slovenskih igrišč. Spoznali smo ga v dresu Celja, kjer je v sezoni in pol odigral 34 prvenstvenih tekem ter dosegel pet zadetkov. Enaindvajsetletni nogometaš, rojen v Makedoniji (7.10.1994 v Ohridu), je mladi reprezentant Albanije, ima pa italijanski potni list in bo poskrbel za dodatno dimenzijo zvezne vrste. Podpisal je pogodbo do maja 2019.

»Opozoril je nase s prikazanim v slovenski ligi, je reprezentant U-21, mlad, ambiciozen igralec. Takšnega talenta ne dobiš vsak dan, če ga imaš priložnost pripeljati v klub, je to treba izkoristiti. Pričakujem, da bo Valon pritisnil na naše virtuoze v ekipi in jim bo dihal za ovratnik,« je ob sklenitvi dogovora dejal športni direktor Zlatko Zahovič.

Novi član našega moštva se odlikuje s tehnično dovršenostjo, velja pa tudi za poliglota. Ob albanščini brezhibno govori angleško, nemško in italijansko, sporazumeva se lahko tudi v makedonskem in hrvaškem jeziku. Med igranjem v Celju je obvladal še slovenščino, vendar je predstavitveno izjavo ob podpisu pogodbe podal v angleščini: »Vse se je hitro razpletlo in vesel sem, da mi je namenjena takšna priložnost. Vem, da je Maribor najboljši klub v Sloveniji, to sem spoznal med letom in pol bivanja v Celju. Zahvalil bi se vsem, ki so mi omogočili prestop, zdaj pa se zame začenja novo obdobje. Želim se oddolžiti za zaupanje in pokazati na igrišču, zakaj so me izbrali.«

Valon Ahmedi se je že priključil na sredinem dopoldanskem treningu.
 19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15