Članek
Test št. 1
NK MARIBOR - ZTE 2:2 (2:1)
Marwan Kabha med vračanjem tekmovalnih občutkov
Foto: Drago Wernig
20.1.2016 Pripravljalna tekma, Moravske Toplice, igrišče hotela Vivat. Sodniki Tratnjek, Topolnik in Anželj.

NK MARIBOR - prvi polčas:
Handanović, Hodžić, Šme, Šuler, Janža, Kabha, Vršič, Rahmanović, Janković, Tavares, Bohar. Drugi polčas: Obradović, Vokić, Mertelj, Dervišević, Viler, Filipović, Sallalich, Ahmedi, Ibraimi, Bajde, Mendy. Trener: Krunoslav Jurčić.

ZTE: Szappanos, Bailo, Gyagya, Nagy, Szalkai, Patvaros, Bedi, Szakaly, Babati, Daru, Horvath. Igrali so še: Kovacs, Simonfalvi, Kroner, Forgacs, Ekker, Vegh, Hegedus, Sundas. Trener: Janos Csank.

Strelci: 1:0 Rahmanović (2), 2:0 Tavares (18), 2:1 Daru (36), 2:2 Daru (79)

Lepše je igrati kot trenirati, je bil napovednik tekmovalne premiere med zimskimi pripravami iz našega tabora. Nasprotnik pa po meri za uvodno preizkušnjo, madžarski drugoligaš ZTE, ki je po jesenskem delu sezone na drugem mestu in se želi vrniti med prvoligaše.

Za prvo pripravljalno tekmo po vmesnih težavah s poškodbami še niso bili nared Rajčević, Ndiaye, Palčič in Celar, tako da so se med novinci predstavili Rahmanović, Ahmedi ter Šme, dragocene minute v članski konkurenci pa je na položaju desnega bočnega igralca prestal Hodžić. Zaradi prejetega udarca med treningom je moral danes mirovati tudi Cotman.

Rahmanović je poskrbel za učinkovit debitantski nastop, saj je zatresel mrežo že v 2. minuti. Najprej je Bohar zadel vratnico, nato je madžarski vratar ustavil poskus Tavaresa, odbito žogo pa je v mrežo spravil novinec v naši zvezni vrsti. Vodstvo je povišal Tavares, z natančnim zaključkom po podaji in uspešnem prodoru Boharja. Med redkimi grožnjami so madžarski nogometaši zmanjšali zaostanek, ko se je v kazenskem prostoru dobro odzval Daru in poslal žogo v levi kot.

Za drugi polčas je Krunoslav Jurčić ob napovedani delitvi minutaže poslal na igrišče novo enajsterico, ki je bila prav tako več pri žogi. Bajdetu je z uspešnim posredovanjem vratar Kovacs preprečil, da bi se v 47. in 65. minuti vpisal med strelce. Mendy je v 58. minuti usmeril žogo mimo vratnice, pot do mreže pa so našli tekmeci. V 78. minuti je s spretno potezo pred golom izenačil Daru.


 19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15