Članek
Druga pripravljalna preizkušnja
NK MARIBOR - ZAGREB 3:1 (3:0)
Agim Ibraimi, dvakratni strelec
Foto: Drago Wernig
23.1.2016 Maribor, stadion Ljudski vrt. Pripravljalna tekma, brez gledalcev. Glavni sodnik: Tadej Mežnar. Pomočnika: Bojan Šinkovec in Vidko Karmel.

NK MARIBOR - prvi polčas: Obradović, Hodžić, Šme, Šuler, Janža, Filipović, Sallalich, Ahmedi, Ibraimi, Mendy, Bajde. Drugi polčas: Handanović, Vokić (od 75. Rajčević), Mertelj, Dervišević, Viler, Kabha, Rahmanović, Vršič, Janković, Bohar, Tavares (od 75. Celar). Trener: Krunoslav Jurčić.

NK ZAGREB: Livaković, Matić, Kolinger, Mudražija, Šulc, Gudelj, Ljubičić, Bevab, Stepčić, Medić, Jurilj. Igrali so še: Čondrić, Šehić, Muić, Tešija, Boban. Trener: Dražen Medić.

Strelci: 1:0 Ibraimi (20), 2:0 Bajde (23), 3:0 Ibraimi (26), 3:1 Boban (84)

Test št. 2. Naslednji na seznamu nasprotnikov so bili nogometaši hrvaškega prvoligaša Zagreba. Naša ekipa se je na tekmo pripeljala iz pripravljalne baze v Moravskih Toplicah, ob iskanju najbolj primerne rešitve pri izbiri igralne površine sta kluba sklenila dogovor, da bo tekma v Ljudskem vrtu. Zaradi birokratskih zadev pa je morala biti odigrana za zaprtimi vrati, brez gledalcev. Spodbudna novica: prvič po vmesnem okrevanju se je danes znašel v kadru Aleksander Rajčević, ki je v drugem polčasu po uspešno opravljenih treningih začel tudi z vračanjem tekmovalnih občutkov.

Kljub napornemu nizu treningov je bilo v naših vrstah dovolj svežine. Za ustrezno kombinatornost in učinkovitost, tako da se je gostujoča mreža zatresla trikrat že v 26. minutah. Pri prvem golu je Janža podal v sredino, Ibraimi pa je umiril žogo in jo poslal pod prečko. Med zaporednimi napadi je nato Janža prispeval novo asistenco, tokrat za Bajdeta, ki je iz obrata usmeril žogo mimo vratarja Livakovića. Silovitih 6 minut pa je z novim golom zaokrožil Ibraimi, tokrat po podaji Hodžića in hitrem prodoru je premagal gostujočega vratarja z natančnim udarcem v levi spodnji kot. Do odmora bi bil lahko rezultat še višji, Mendyjev udarec je ustavil vratar, Bajde pa je v naslednji akciji zadel zunanji del mreže.

Tudi tokrat je v drugem polčasu med hladnim sobotnim večerom Krunoslav Jurčić namenil priložnost novi enajsterici. Pobuda je ostala na naši strani, mreža Zagrebčanov se je zatresla še četrtič v 68. minuti, vendar je bil Boharjev zadetek razveljavljen zaradi ofsajda. V 75. minuti je poskus Tavaresa med hitrim protinapadom blokiral Matić, v zadnjih petnajstih minutah pa v procesu vračanja na igrišče po vmesnih poškodbah dobila priložnost tudi Rajčević in Celar. Gostje niso uspevali priti do obetavnejših situacij, najresneje so zapretili v 80. minuti, ko je po udarcu Jurilja Handanović odbil v kot. So pa tekmeci uspeli v končnici priti do zadetka, ko je Boban ob soočenju s Handanovićem potisnil žogo čez golovo črto.19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15