Članek
Predstavitev novega člana: 29-letni Brazilec nova moč na štoperskem položaju
RODRIGO DEFENDI: PRIŠEL, DA BI BIL PRVAK
Prestopni rok še ni zaključen, podoba ekipe za spomladanski del še ni popolna. Imamo novega obrambnega nogometaša, na štoperskem položaju je novi član Rodrigo Defendi, 29-letni Brazilec z italijanskim potnim listom, kar pomeni, da ne bo zasedal mesta tujca.

Defendi, rojen 16.6.1986 v kraju Ribeirao Preto (190 cm, 86 kg), se je v Evropo preselil leta 2004, ko so ga opazili skavti Tottenhama in pripeljali na White Hart Lane. Med bojem za mesto v londonski ekipi je bil vmes posojen k Romi in Udineseju, ob igranju v Evropi pa je najglobljo sled pustil na Portugalskem, kot član Vitorie Guimaraes. Po vrnitvi v domovino je bil tudi član Botafoga in Palmeirasa, nazadnje pa je igral na Kitajskem, za Shijiazhuang Ever Bright.

»Odločili smo se poiskati novo rešitev v obrambni vrsti, kjer je trener ocenil, da še potrebujemo okrepitev. Predvsem pri povečanju kvalitete skoka. Vse prej kot lahko je prepričati igralce z izkušnjami iz tujine za prihod v Slovenijo, a nam je uspelo in po temeljitem izbiranju smo se odločili za Defendija. Pri nas smo znani, da dobro sprejemamo tujce, ki potem s težkim srcem odhajajo drugam, tako da ne dvomim, da se bo tudi naš novi član hitro prilagodil in prispeval pričakovan delež na igrišču,« je na novinarski konferenci novinca predstavil športni direktor Zlatko Zahovič.

Defendi je podpisal pogodbo, veljavno leto in pol. Po opravljenem zdravniškem pregledu in vseh predvidenih testov se je ekipi priključil po tekmi proti Videotonu ter v družbi novih soigralcev odpotoval v pripravljalno bazo v Moravskih Toplicah. »Prvi vtisi so najlepši, ki jih nogometaš lahko ima ob prihodu v novo okolje. Zelo sem srečen, da bom igral v največjem klubu v Sloveniji in upam, da bom lahko pomagal ekipi. Prišel sem osvojit prvenstvo, sam pa si želim, da bi čim prej prišel do želene telesne pripravljenosti,« je v uvodnih besedah poudaril 29-letni Brazilec.
 19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15