Članek
Pripravljalna tekma v Ljudskem vrtu
NK MARIBOR - VIDEOTON FC 2:2 (1:0)
Foto: Drago Wernig
27.1.2016 Maribor, stadion Ljudski vrt. Pripravljalna tekma zaprtega tipa. Glavni sodnik: Alen Borošak. Pomočnika: Uroš Benc in Tadej Friš.

NK MARIBOR - prvi polčas: Handanović, Hodžić, Šme, Mertelj, Janža, Kabha, Sallalich, Vršič, Ibraimi, Mendy, Bajde. Drugi polčas: Obradović, Mertelj (od 67. Vokić), Rajčević, Šuler, Viler, Filipović, Rahmanović, Ahmedi (od 75. Celar), Bohar, Tavares. Trener: Krunoslav Jurčić.

VIDEOTON FC: Novacsik, Nego, Paulo Vinicius, Feczesin, Kovacs, Patkai, Dos Santos, Juhasz, Simon, Geresi, Suljić. Igrali so še: Lang, Haraszti, Szolnoki, Poloskei, Heffler, Fejes, Tischler, Paudits, Soumah. Trener: Ferenc Horvath.

Strelci: 1:0 Mendy (27), 1:1 Feczesin (48), 1:2 Kovacs (52, 11m), 2:2 Tavares (64)

Rdeči karton: Šme (42)

Tretja v nizu pripravljalnih tekem, tudi tokrat za zaprtimi vrati Ljudskega vrta zaradi birokratskih zadev, ki veljajo pri organizaciji tekem. V kadru za današnjo preizkušnjo smo imeli 22 igralcev, ob Palčiču so zaradi težav s poškodbami manjkali Dervišević, Janković, Ndiaye in Cotman.

Pri načrtih našega trenerja je znova veljala odločitev o delitvi minutaže, vsaka enajsterica po polčas. Madžari so v 17. minuti zapretili z dvojnim poskusom, najprej je Handanović zanesljivo posredoval ob udarcu Feczesina, v nadaljevanju akcije pa ustavil še udarec Geresija. Na drugi strani pa se je nadaljevala učinkovita serija. Strelec za vodstvo v 27. minuti Mendy, ko se je ob poskusu Sallalicha z roba kazenskega prostora žoga od gostujočega branilca odbila do Ibraimija, ki je podal v sredino in Mendy je potisnil žogo čez golovo črto. Izpostaviti pa je treba tudi 42. minuto, ko je Šme ob poskusu vračanja žoge Handanoviću dobil rdeči karton. Padel je v dvoboju s Feczesinom na robu kazenskega prostora, a se je sodnik Borošak presodil, da je šlo za prekršek našega branilca.

Čeprav gre za pripravljalno preizkušnjo, ni bila dovoljena nadomestitev izključenega z novim igralcem. Nadaljevali smo z desetimi in v 48. minuti je Videoton izenačil, po predložku Hefflerja je z glavo žogo v mrežo usmeril Feczesin. V 52. minuti pa je sodnik Borošak po rdečem kartonu pokazal še na belo točko, po dvoboju med Rajčevićem in Harasztijem. Iz enajstmetrovke je z udarcem pod prečko zadel Kovacs. Toda tudi z igralcem manj ni manjkalo želje po ustvarjalnosti in v 64. minuti izenačenje. Viler je popeljal akcijo po levi strani, podal do Rahmanovića, ki je takoj spravil žogo do Tavaresa in kapetan je z roba kazenskega prostora natančno nameril z desno nogo v levi spodnji kot.

Trenerjev komentar testa št. 3: »Ob sestavljanju programa sem želel čim močnejše nasprotnike. Dobili smo takšno tekmo, načrte je nekoliko prekrižala le izključitev Denisa Šmeja. Ni mi bilo všeč, ker smo morali nadaljevati z desetimi igralci. Na igrišče sem poslal Rajčevića in še nekatere igralce, ki so zelo utrujeni, kot denimo Ahmedi. Seveda takšne zadeve vplivajo na podobo ekipe, zbal sem se, da bi se lahko zgodila kakšna poškodba. Tudi trener Videotona je hotel, da bi nadaljevali 11 na 11, toda sodnik tega ni dovolil. Na srečo ni bilo poškodb, kar je najbolj pozitivno spoznanje drugega polčasa. Zadovoljen sem tudi zaradi odziva z igralcem manj, uspelo se nam je vrniti iz dokaj neprijetnega položaja. Tekmo smo odigrali v obdobju, ko je utrujenost morda celo na najvišji ravni, nakopičilo se je veliko naporov. Izboljšujemo mehanizme, ki so prepoznavni v naši igri in bodo v prihodnje vsekakor še v večji meri. Vsi igralci so utrujeni, toda vsi so prispevali svoj delež in s celotno izvedbo sem zadovoljen."

Po tekmi se je ekipa vrnila v pripravljalno bazo v Moravskih Toplicah, delovni načrt, predviden za to obdobje, bo zaključen v petek.19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15